Inför matchen Charlton - Cardiff

Championship: The Valley , Lör 10 Nov kl 16:00

Cardiff City står för motståndet på lördag då Charlton hemma på The Valley har chansen att ta sin tredje raka seger.  Med en Chris Iwelumo i målform kombinerat med ett nittondeplacerat motståndarlag känns en Charltonvinst allt annat än orimlig.

Charlton
Tre raka förluster (Wolves, Plymouth och Queens Park Rangers) har följts av två raka segrar. Månadsskiftet oktober/november har onekligen varit svängigt för Charltons del. Vad som gör de två raka segrarna än mer intressanta, som om det inte vore nog med det faktum att Charlton vann, är att båda kom till på övertid och att målskytten i båda fallen hette Chris Iwelumo. Både Southampton och Bristol City har inom loppet av en vecka fått smaka på skottens målfarlighet i slutminuterna. I och med dessa båda mål har Iwelumo gått upp i ensam ledning i lagets interna skytteliga med sex fullträffar, Andy Reid är tvåa med fyra mål men båda dessa två herrar ligger en bra bit efter skytteligatoppen i The Championship. Där hittar vi James Beattie, den gamle landslagsanfallaren, men elva mål. Det vore ytterst välkommet om någon, t.ex. Iwelumo, kunde börja göra mål i samma skala som Beattie inte minst eftersom Svetoslav Todorov i matchen mot Plymouth skadade ett knä så allvarligt att han inte kommer att kunna spela mer på hela säsongen och därmed är Charltons forwardskvartett numera i praktiken en trio. Det återstår att se om t.ex. Chris Dickson eller Marcus Bent kallas tillbaka från sina respektive lån, eller om Pardew rentutav värvar en ny spelare för att täcka upp för Todorovs oturliga skada. I Southamptonmatchen blev ju portugisen José Semedo utvisad, men han är tack och lov tillbaka till den här matchen. Semedo har varit en av Charltons bästa spelare den här säsongen och eftersom han värvades på fri transfer kan man inte låta bli att känna att Charlton har gjort ett riktigt kap.

Cardiff
Cardiff är ett av tre walesiska lag i det engelska ligasystemet. De andra två är Swansea och Wrexham. Klubben bildades 1899 och deras hemmaarena heter Ninian Park, tar in lite mer än 20,000 åskådare och ligger nästan så centralt det går i Cardiff. Det bästa årtiondet i Cardiffs historia var utan tvekan 20-talet. Klubben vann Charity Shield och FA-cupen 1927 och kom tvåa i den sistnämnda turneringen två år tidigare. De vann walesiska cupen 1920, 1922, 1923, 1927 och 1928 och kom tvåa i dåvarande division ett 1924. Borträknat en semifinalplats i cupvinnarcupen 1968 har det sedan varit rätt skralt med framgångar för ”The Bluebirds”. Tittar man på dagens lag finns det ett antal kända namn. På topp huserar de gamla rävarna Robbie Fowler och Jimmy Floyd Hasselbaink. Den sistnämnde spelade ju i Charlton förra säsongen och liksom de flesta andra i laget den säsongen var hans insatser allt som oftast under all kritik. Andra spelare som känns värda att nämna är den nyligen inlånade målvakten Kasper Schmeichel, lagkaptenen Darren Purse, den f.d. Leedstalangen Stephen McPhail, veteranen Trevor Sinclair och Riccardo Scimeca, världens mest italienska engelsman tillsamamns med den gamle Arsenaltalangen Paolo Vernazza, numera spelandes i gärdsgårdslaget Weymouth. Cardiffs form får betraktas som ganska dålig. På de senaste sju matcherna finns bara en vinst, dock en hel del kryss som senast mot Crystal Palace. Darren Purse nickade in en hörna i nionde minuten men strax innan halvtid kvitterade Crystal Palace på straff.

Trolig startelva
Weaver, Mills-Sodje-Fortune-Basey, Varney-Semedo-Zhi-Reid, Iwelumo-McLeod

Tips
Charlton vinner med 2-0. Varney och Zheng Zhi gör målen.

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Sodje
Fortune
Basey

Varney
Semedo
Zhi
Reid

Iwelumo
McLeod

Artikeln skriven av Johan Dykhoff  2007-11-08