Inför matchen Charlton - Barnsley

Championship: The Valley , Lör 6 Okt kl 16:00

Med celebert besök från Swedish Addicks på läktarna är förhoppningen att Charlton ska ta sin fjärde hemmaseger för säsongen. För motståndet står Barnsley, ett bottentippat lag som startat säsongen bra och ligger på fjärde plats.

Vibbarna känns alltjämt positiva kring Charlton. En andraplats i ligan, knappt några skador alls och värsta konkurrenten Crystal Palace ligger på en mycket osmickrande artondeplats. Livet leker, det enda bakslaget hittills är väl förlusten mot Luton i ligacupen, men man blir liksom inte speciellt förvånad längre när Charlton förlorar mot brödgäng i cuperna. Förra året blev det ju respass mot Nottingham respektive Wycombe i cuperna, något som kändes signifikativt för hela fjolårssäsongen då ju allt gick käpprätt åt helsefyr. Charltons senaste match var mot Hull. Ingen lång resa, men matchen var likväl på bortaplan och det blev seger för Charlton med 2-1 efter mål av Luke Varney och Chris Iwelumo. I den matchen blev även Lloyd Sam utvisad och är därmed indisponibel i matchen mot Barnsley. Ben Thatcher är inte eller han tillgänglig p.g.a. knäskada.

Rent spontant känns Barnsley som ett riktigt skräplag som Charlton ska spöa med minst tre mål, men de har startat ligan överraskande starkt och deras mittfältare (!) Brian Howard ligger på delad andraplats i skytteligan med sex gjorda mål. Tar man en titt på deras trupp i övrigt så ser man att det är en multinationell sådan. Där finns bl.a. brassebacken Dennis Souza (tidigare provspelare i Helsingborg), den tyske målvakten Heinz Müller (värvad från Lilleström), anfallaren Miguel Mostto med tio A-landskamper för Peru, ungraren István Ferenci och sådär fortsätter det ett tag. Mycket icke engelsk är det i Barnsley. I klubben finns även Jamal Campbell-Ryce, f.d. Charltonjunior som hämtades från Southend inför den här säsongen.”The Tykes” ligger som sagt på fjärdeplats i The Championhip, detta efter fyra vinster, tre oavgjorda matcher och två förluster. Senast blev det en klar seger på hemmaplan mot nykomlingen Bristol City. 3-0 blev slutresultatet efter mål av Howard, Souza och Martin Devaney. Förra året gick inte inte fullt så bra. Barnsley kom bara på tjugonde plats och var länge en nedflyttningskandidat. Deras säsong avslutades med en 0-7-förnedring på bortaplan mot West Bromwich Albion. Repris på lördag, tack!

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Bougherra
Sodje
Powell

Ambrose
Zhi
Semedo
Reid

Iwelumo
Varney

Artikeln skriven av Johan Dykhoff, 2007-10-04