Inför matchen Bristol City - Charlton

Championship: Ashton Gate, Tis 6 Nov kl 20:45

Det svänger om Charlton! Efter att ha varit mycket bleka mot Rangers så gav målet på övertid borta mot Saints tre välbehövliga poäng inte minst för självförtroendet. Det gav även lite andrum och ro från de gamar som setts närma sig efter tre förluster i rad. Den revanschlust som Charlton visade senast hoppas vi håller i sig i den här matchen mot ligans överraskning Bristol City. Ett lag som är i medgång och obesegrade de senaste fem matcherna. 

Det är en svår bortamatch och något av en sexpoängare för Charlton mot ligans tvåa eftersom en förlust medför att toppduon seglar ifrån en aning. Vi har här tidigare konstarerat att serien är lång men nu är en tredjedel spelad... CAFC ligger nu topp sex men lagen underifrån i tabellen flåsar nacken. Matchen ser på förhand jämn ut och vi får väl hoppas att Citys boss Gary Johnson inte hittar fler udda sätt att motivera sina spelare än den senaste, en utlovad "mooning" i ett av stadens skyltfönster, vilket uppmärksammats stort. Förhoppningsvis så till den milda grad att lite av fokuseringen tappas?

Bistol C är i toppform men Charlton har tidigare visat sig trivas bra på Ashton Gate. Kan det senaste poängtappet mot Wolves kanske vara ett tecken på att nykomlingens långa smekmånadsperiod är över? Det är inte alltför ovanligt att nykomlingar i en serie gör bra ifrån sig i inledningen. Bristol aviserar samma lag som sist men flera spelare har varningskvoten full och väntar avstängning vid ytterligare gult kort.

Charlton kommer troligen att starta med samma mannar som senast enligt en känd devis. Förutom Semedo då som får en matchvila efter utvisning senast. Kanske får Matt Holland chansen som elfte spelare efter en längre tids skadefrånvaro. I mina ögon ser det ut som en chansning och Ambrose finns som ett offensivt alternativ. Troligen 4-5-1 från start alltså och Big Iwelumo på topp. Ser det inte som otroligt om matchen så kräver att Varney kommer in som senast. På vänsterbacken klarade sig den unge Basey bra vilket var välkommet med tanke på skadeläget på den platsen.

Pardew sägs ha en lugnande inverkan på spelarna. Det vore skönt om det lugnet kunde smitta av sig lite på oss frustrerade fans. Poäng på nytt även i denna den andra svåra bortamatchen i rad och vi kan känna lite tillförsikt inför fortsättningen.

Vädret i Bristol ser ut att bli bra...

Come on Charlton! 

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Sodje
Fortune
Basey

Sam
Reid
Zheng
Ambrose

Thomas
Iwelumo

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2007-11-06