Championship:  The Valley, Lör 8 Dec  16:00
Domare: N Swarbick
Publik: 24 600

5,39  D Ambrose 70, P Counago
30 C Iwelumo

Charlton besegrade enkelt Ipswich hemma med 3-1. Två mål av förre Ipswich-spelaren Darren Ambrose och ett av Chris Iwelumo.

Det blev en enkel seger för Charlton mot Ipswich. 3-1 efter övertygande spel och två mål av förre Ipswich-spelaren Darren Ambrose. Men om sanningen skall fram så var Ipswich en riktig besvikelse. Dom var verkligen tröga som traktorer och visade tydligt varför dom är ligans sämsta bortalag. Alla Charltons mål föll i första halvlek utan att Tractor Boys ens hade ett enda skott på mål. Bättre inställning i andra halvlek förvisso, men närmare en straff och reducering kom man aldrig.

Alan Pardew kom till spel med exakt samma startelva som mot Cardiff i tisdags. Det innebar en 4-5-1 uppställning med en ensam Chris Iwelumo på topp och med Darren Ambrose som spetsen på mittfältet. Redan efter fem minuter bar ett gammal Ipswich-samarbete frukt då Matt Hollands inlägg hittade pannan på Darren Ambrose som kunde knoppa in 1-0. Detta var för övrigt Matt Hollands 150:e match för Charlton och faktiskt den allra första mot sin förra klubb Ipswich som han spelade mer än 300 matcher för.

Efter halvtimmen kunde Chris Iwelumo öka till 2-0 efter en hörna av Andy Reid och bara minuter senare satte Darren Ambrose sin andra för dagen och då var det god natt Ipswich. 3-0 i halvtid och Ipswich hade ingenting att komma med. Ett par byten av Jim Magilton i halvtid satte viss fart på bortalaget och efter 48 minuters spel fick Ipswich straff sen Alan Lee krockat med Chris Powell. Straffen var dock inte bättre än att Nicky Weaver kunde rädda. Detta var sannerligen Charltons dag.

Reduceringen skulle visserligen komma, en klack av Counago i 70:ende, men närmare än så kom aldrig Ipswich. Dom får fortsätta jaga sin första bortavinst. Nej, det här var en stabil seger för Charlton mot för dagen dåligt motstånd. Smolk i glädjebägaren att Jonnie Fortune blev utvisad på stopptid efter ett gruff med Alan Lee, Nu väntar West Bromwich i viktig match på lördag. Nu har vi häng på playoff-plats. Låt oss ta till vara på den!