Inför matchen Charlton - Ipswich

Championship: The Valley, Lör 8 Dec kl 16:00

Usch, hemmamatch igen. Ipswich Town gästar The Valley på lördag. Ett dåligt hemmalag mot ett dåligt bortalag.

Efter två hemska förluster på hemmaplan mot Sheffield United 0-3 och Burnley 1-3 så lyckades Charlton komma tillbaka på rätt spår genom snabb revansch borta mot Cardiff i tisdags. Seger 2-0.

Det har verkligen varit upp och ned för Charlton denna säsong. Fyra raka segrar med knappt ett insläppt mål och strålande spel följdes som sagt av två förluster på raken, och det på hemmaplan där Charlton brukar vara starka. Just som man börjat räkna poängen upp till Watford. Ridå! Man kan tyvärr aldrig slappna av i den här jäkla ligan. Så frågan är om tisdagsmatchen var starten på en ny winning-streak eller om det bara var tillfällig sinnesförvirring.

När jag tänker på Ipswich så flyger namn som Mick Mills, Terry Butcher, Paul Mariner och Arnold Muhren förbi. Om ni minns så tillhörde ju laget ligans absoluta toppskikt på 70-talet och början på 80-talet var flitigt förekommande i Tipsextra. Med gentlemannen Sir Bobby Robson vid rodret vann man både FA-cupen och UEFA-cupen. Det var då det. Nu förknippar jag Ipswich med Charltonspelare. Darren Ambrose, Hermann Hreidarsson, Matt Holland, Marcus Bent och inte minst Darren Bent har alla förflutet i Tractor Boys. Ipswich har haft några riktigt tunga år både sportsligt och ekonomisk men verkar nu vara på rätt väg igen. Gamle mittfältaren Jim Magilton tog förra säsongen över som manager efter Joe Royle och lyckades lotsa laget till en 14:e plats. För närvarande parkerar man på nionde plats, fem poäng efter Charlton. Laget har ännu inte vunnit borta och 24 av sina 29 inspelade poäng har plockats hemma på Portman Road, ett uselt bortalag med andra ord. I förra omgången stod man för en svag insats och förlorade mot Bristol City med 2-0.

Ipswich kommer troligtvis spela med en 4-5-1 uppställning med Alan Lee som ensam topp. Om han nu är frisk vill säga, enligt uppgift går influensa i laget och fyra eller fem spelare sägs vara sängliggande. Definitivt borta är backen Alex Bruce. Om Ipswich är dåliga borta så är Charlton lika(nästan) dåliga hemma. I vilket fall är Charlton bättre borta än hemma hittills, 24 pinnar borta mot 20 hemma. Den eviga frågan är om Pardew skall köra 4-4-2 eller som senast 4-5-1. Hemma på The Valley brukar han välja två anfallare, men eftersom det har klickat på sistone tror och hoppas jag han väljer 4-5-1. Då är Chris Iwelumo självskriven som ensam topp. Luke Varney och Izale McLeod alternativen. Som yttrar på mittfältet troligtvis Lloyd Sam och Darren Ambrose. Jerome Thomas är småskadad och tveksam till spel. En trio på mittfältet med Andy Reid, Zheng Zhi och Holland låter troligt vilket förpassar José Semedo till bänken. Skador på Ben Thatcher och Grant Basey i backlinjen.

Förhoppning Jag tror Charlton snyggar till hemmafacit och tar en välbehövlig trepoängare i jakten på uppflyttning. 2-0. För övrigt väntas säsongens största publiksiffra på lördag. Ipswich kommer med imponerande 3000 personer.

Trolig laguppställning

Weaver

Powell - Fortune - Sodje - Mills

Ambrose - Reid- Zhengi Zhi – Holland- Sam

Iwelumo

Artikeln skriven av Joachim Bergh, 2007-12-07, 14:22.