Inför matchen Cardiff - Charlton

Championship: Ninian Park, Tis 4 Dec kl 20:45

Vad har hänt? Frågan måste ställas nu. Igen. Sist jag fattade pennan började jag med att konstatera att det svänger om Charlton. Ja, det är ju rätt obegripligt att förstå hur ett lag som förväntas tillhöra toppen av ligan faller igenom så kapitalt. 1-6 på två hemmamatcher. Nu åker vi till Cardiff som vi mötte på The Valley för ca tre veckor sedan. Då gick det ju bra. Men vad som händer nu är ju fullständigt omöjligt att sia om!

Ett positivt tecken är således att även om vi förlorat fyra av de fem senaste hemma så var det alltså så att vinsten kom mot just Cardiff. Nu är det laget inte lätt att möta på deras hemmaplan men antagligen är det med en viss lättnad som spelarna i the Addicks sätter sig i bussen och reser hemifrån.

Men serien är jämn och vi ligger på fjärde plats och har egentligen inte tappat kontakten på något sätt och vis av denna säsongens erftarenheter så vänder det nu igen. Cardiff må bäva inför ett revanchhungrigt Charlton ikväll.

Min förhoppning är att Pardew startar med en 4-5-1 uppställning med Iwelumo på topp. Problemet är mittfältskanten när Thomas och Sam är småskadade och osäkra kort. Hoppas på Thomas men lösningen kan bli Ambrose? En mer offensiv uppställning är med Varney som också möjliggör en snabb omställning till 4-4-2. Huvuduppgiften måste vara att få lite stadga i försvaret.

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Bougherra
Fortune
Powell

Varney
Holland
Zhi
Reid
Semedo

Iwelumo

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2007-12-04