Inför matchen Charlton - WBA

Championship: The Hawthorns, Lör 15 Dec kl 16:00

Charlton har försvarsbekymmer inför den viktiga bortamatchen mot West Bromwich på lördag. Inte mindre än fem backar är borta. Det är tur vi spelar borta.

Toppmatch i Championship när tvåan och trean West Bromwich och Charlton drabbar samman i tidig lördagsmatch. Omgångens match i ligan där vinnaren tar ett viktigt kliv framåt i jakten på uppflyttning.

Säsongen har verkligen varit upp och ner så här långt. Vi är bättre borta än hemma. Och synar man bortaformsbarometern så ser den ruskigt bra ut. De fyra senaste matcherna har slutat i vinst utan ett enda insläppt mål. Senaste insläppta mål på bortagräs var mot Wolverhampton (0-2) i oktober. I lördags vann vi dessutom hemma då Ipswich slogs tillbaka med 3-1. Så självförtroende torde vara på topp.

Ommöbleringar i backlinjen
Men allt är inte tipptopp. Jonathan Fortune blev onödigt utvisad senast och är avstängd tre matcher. Lloyd Sam och Danny Mills är också dom avstängda. På skadelistan finns Ben Thatcher och Cory Gibbs sen en tid tillbaka samt att unge Grant Basey är nyopererad och blir borta ett par veckor. Stora problem i försvarslinjen alltså. Vi förutsätter att Alan Pardew väljer 4-5-1. Madjid Bougherra lär ta Fortunes plats bredvid Sam Sodje centralt. Värre med ytterbackar, Chris Powell blev utbytt småskadad senast men enligt uppgifter lär han sannolikt vara tillbaka. Återstår då den andra ytterbacksplatsen. Välj mellan Yassin Moutaouakil, Osei Sankofa eller kanske till och med José Semedo kan ta ett kliv ner. Eller så tar Boughherra högerplatsen, en del svåra val för managern. Paddy McCarthy hoppas jag däremot slippa se.

På mittfältet blir det också ommöbleringar. Lloyd Sam som sagt avstängd och om Jerome Thomas är kry finns han med i startelvan. Darren Ambrose var planens bäste spelare sist och tar spetsen centralt på mittfältet. Övriga platser givna åt Zheng Zhi, Andy Reid och Matt Holland. På topp? Månadens spelare Chis Iwelumo. Men, Pardew kan också överraska med 4-4-2, framförallt om inte Jerome Thomas kan spela. Det skulle då ge en plats i anfallet åt Luke Varney. Vi får se på lördag, kom ihåg tidig tv-match.

Omvänt problem
West Bromwich däremot har motsatt problem. Flera spelare är på väg tillbaka. En att frukta är kämpen Kevin Phillips som kan göra comeback efter knäskada. James Morrison, Ishmael Miller, Martin Albrechtsen och Neil Clement är också tillbaka I träning. Tillbaka från avstängning är Paul Robinson. Tyvärr får vi inte se en gammal Charlton-hjälte i aktion. Dean Kiely rapporteras skadad. Jag är säker, han hade fått stående ovationer. Motsatta bekymmer för Tony Mowbray alltså. The Baggies har efter en något tveksamt start klättrat stadigt uppåt i tabellen och har endast en förlust på senaste tio omgångarna (Coventry 2-4). En given kandidat till uppflyttning. Senast bortaslog man Leicester med 2-1 efter mål av Zoltan Gera och Craig Beattie.

Vinnaren här kan få en tidig julklapp i form av toppkänning. Tappar Watford, som har vacklande form, mot Plymouth så...

Tips: Vidöppet. Fem raka bortavinster låter lite för bra för att vara sant. 1-1 och jag är nöjd men jag är rädd vi kan få däng här.

Trolig laguppställning

Weaver

Powell-Bougherra-Sodje- Moutaouakil

Thomas-Reid-Ambrose-Holland-Zheng Zhi

Iwelumo

Artikeln skriven av Joachim Bergn, 2007-12-13, 22:42