Matchrapport West Ham - Charlton

Premier League: Upton Park, Lör 31 Aug kl 16:00
Resultat:
 0 - 2  (0 - 2)
Domare: Winter
Publik: 32 424


 

Målgörare
                 4, Jensen
44, Fortune

Efter en förlust i tisdags mot Spurs efter en usel insats var det nog inte många som hoppades på vinst borta mot West Ham, men oj vad vi hade fel. Det var som att se ett helt nytt lag om man jämför med Tottenham matchen. Hela laget gjorde en suverän match mot West Ham och vann helt rättvist på Upton Park med 2-0.

Om vi börjar med Dean Kiely i målet så spelade han stabilt som vanligt och redde ut West Hams farligheter på ett suveränt sätt. Backlinjen spelade med pondus hela matchen och West Hams toppgubbar Frederic Kanoute & Jermain Defoe kom ingen vart. Luke Young till höger, en framtidsman av stora mått. Richard Rufus dominant i mitten tillsammans med Jon Fortune som spelade inför hela sin familj som är West Ham supporters. Till vänster gjorde Chris Powell som vanligt en bra match utan att synas så mycket.

Även mittens rike vann Charlton denna eftermiddag, där Radostin Kishishev inte var lika offensiv som senast men gjorde ett stabilt intryck. Claus Jensen en kreatör av stora mått, som kompleteras perfekt av en hårt jobbande Chris-Bart Williams och till vänster John Robinson som plockade ner West Hams Joe Cole på ett effektivt vis. På topp spelade som vanligt Jason Euell, men nu tillsammans med Matt Svensson för första gången i år. Dessa två herrar såg till att West Ham försvaret fick en mycket svettig eftermiddag och framförallt Matt Svensson imponerade med ett uppoffrande spel.

Tidigare matcher har Charlton släppt in tidiga mål både mot Bolton & Spurs, men i dag var det tvärtom när Claus Jensen sköt in 0-1 bakom David James redan i 4:e minuten. En start som Charlton så väl behövde efter darrigt spel tidigare i veckan. Det var som natt & dag att se The Addicks denna match, uppoffrande, kreativt, stabilt, ja man visade upp ett imponerande spel inför Sven-Göran Eriksson. Man fortsatte att spela bra och i den 44:e minuten var det åter dags för David James att vittja nätet. Efter en hörna där Matt Svensson vinner en av många nickdueller studsar bollen ut till Jon Fortune som ser sitt skott gå förbi hela West Ham försvaret och in i mål till 0-2. West Ham publiken buade ut sina favoriter på väg in till halvtidsvila och inte skulle det bli mycket bättre i andra halvlek.

Även om Hammers utjämnade spelet något i andra så var det inte någon fara på taket denna eftermiddag på Upton Park. De farligheter West Ham skapade klarade Dean Kiely galant ut och det var närmare 0-3 än 1-1. Båda inhopparna Jonathan Johansson & Shaun Bartlett hade fina chanser att utöka Charltons ledning, men 0-2 borta mot West Ham räcker gott. Keep up the good work, så kan detta bli en riktigt kul säsong framöver. Alla spelare skall ha en stor eloge efter denna match, men skall man lyfta fram en spelare så får det bli Matt Svensson som vann det mesta i luften och slet som en galärslav hela matchen.

Laguppställning West Ham

James; Schemmel, Repka, Winterburn(76), Dailly; Carrick, Cisse(62), Sinclair, Cole; Defoe, Kanoute. Avb: Camara (76), Lomas (62), Breen, van der Gouw, Pearce .

Laguppställning Charlton

Kiely, Young, Rufus, Fortune, Powell, Kishishev, Bart-Williams, Jensen, Robinson(87), Euell, Svensson(79). Avb: Bartlett(79), Johansson(87), Fish, Brown, Rachubka.

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-09-01.