Premier League: The Valley, Tor 26 Dec kl 16:00
Domare: A D'Urso
Publik: 36 043

68, Keane 13, Euell
87, Iversen 47, Euell

I en mycket bra match spelade Tottenham och Charlton 2-2, men tyvärr så tappade Charlton återigen en ledning och så fick vi vända hemåt med bara en poäng från norra London.

Hemmalaget rivstartade när Robbie Keane redan i den första minuten hade en chans som Dean Kiely räddade och minuten senare hade Christian Ziege en frispark som Kiely klarade. I början på matchen firade Keane stora triumfer på vänsterkanten och Charlton hade stora problem med att hitta rätt positioner på mittfältet. Men som så ofta när ett lag börjar bra och skapar chanser utan att göra så sticker det andra laget upp och gör det i stället.

I den 13:e minuten passar Scott Parker till Kevin Lisbie som får gott om tid på sig för att slå sitt inlägg och med det hittar han Jason Euell som enkelt rullar in 0-1 bakom Kasey Keller. Inte direkt rättvist efter Spurs fina start men så är det ju ofta i fotboll och fyra minuter senare var det nära 0-2 när Scott Parker får ett fint läge, men denna gången räddar Keller.

Hemmalaget fortsatte att spela bra, men Charlton började allt mer att äta sig in i matchen. I mitten på första halvlek fick vi återigen se hur dåliga domare man har i England, när Andy d Urso först missar Keanes solklara armbåge på Scott Parker och strax därefter varnar Richard Rufus för en bagatellsak så blir man återigen förvånad att man kan ha så dåliga domare i en av världens bästa ligor!? Charlton fortsatte att spela mycket disciplinerat & välorganiserat och även om Spurs hade mycket boll så skapade man inte så mycket målchanser.

I halvtid ändrade Glenn Hoddle, när anonyme Darren Anderton fick ge plats till Simon Davies som avgjorde matchen dessa lag emellan i augusti med enda målet på The Valley. Men halvleken han knappt börja innan 0-2 var ett faktum. Denna gången var det Claus Jensen som spelade fram till Kevin Lisbie och han hittade återigen fran till Jason Euell som enkelt rullade in sitt andra mål i tom bur till 0-2. Manager Hoddle försökte återigen få igång sitt lag i och med att göra fler byte när Sheringham & Freund fick utgå och in kom firma Ferdinand & Iversen för att få ett offensivare lag, även om Sheringham hade haft en dubbelchans strax innan bytet fick han lämna planen.

Nu spelade Charlton sin bästa fotboll för dagen och det såg hur stabilt ut som helst, med ett kraftigt övertag och med Tottenham som såg lite desperata ut när de jagade boll. Det såg ut som att Spurs skulle få inkassera sin andra förlust på hemmaplan i år, men i den 67:e minuten tändes deras hopp när Iversen spelade Keane som avslutade snyggt och hemmalaget var med i matchen igen.

Med tio minuter kvar av matchen bytte Charlton in Paul Konchesky och Radostin Kishishev, för man behövde lite pigga ben och ett par nya spelare som kunde kriga sig till en trepoängare, men Spurs jobbade på hårt för att nå en kvittering. Med bra fyra minuter kvar av matchen skulle det så också komma när Steffen Iversen tar emot en boll inne i straffområdet och får på ett skott som Dean Kiely får se gå in i nätet bakom honom. Kvitteringen var ett faktum och det hade kunnat sluta än värre, för på övertid räddade Dean Kiely ett skott i från Iversen och på returen räddade Rufus på mållinjen.

Hur skall man då summera en match där man tappar en tvåmålsledning, givetvis är man lite besviken på att vi återigen tappar en ledning, men sen får man dock vara nörjd med att vi gör en bra match och att vi tar en poäng borta mot ett så pass bra lag som Tottenham. Nu hoppas jag att West Bromwich får sota för det hät på lördag och att vi kan ta en komfortabel seger för en gång skull !