Premier League: Stadium of Light, Lör 1 Feb kl 16:00
Publik: 36 042

81, Phillips (straff)    24, Wright (självmål)
29, Proctor (självmål)
32, Proctor (självmål)

Charlton vann borta mot Sunderland med 1-3 och det underliga i matchen var att hemmalaget gjorde alla målen!

I bland tycker man synd om vissa lag och Sunderland måste vara ett av dessa, för att lyckas med att göra fyra mål och förlora med 1-3 måste vara unikt !? Sunderland är ett lag i riktig kris och av det forna topplaget finns inte mycket kvar. Klubben har ambitioner att slåss om en topplats, men nu skall nog mycket till för att man skall klara nytt kontrakt och skall sanningen fram så var nog Sunderland det sämsta laget som Charlton stött på i år.

Tillbaka till matchen och det var hemmalaget som skapade första målchansen efter ett par minuters spel, men Scott Parker rensade undan bollen framför Dean Kiely.  Charltons första chans fick Claus Jensen strax senare men denna gången blev det inget mål för Super Claus. Planen var hal och svårspelad, men Charlton behärskade den biten bäst, troligen för att man har mer självförtoende och mer tillit till varandra än vad Sunderlands lag har. Så i den 24:e minuten skulle cirkusen börja och på åtta minuter tystades Stadium of Light. Först var det ett skott i från Mark Fish, som först träffade Tore-Andre Flo och sedan på Stephen Wright innan bollen letade sig in i nätmaskorna till 0-1.

Fem minuter senare skulle otursgubben nummer 1, Michael Proctor stiga in i handlingen, när först Thomas Sörensen räddade skottet från Chris Powell, men en viss herr Proctor fick returen på benet och styrde in bollen i eget mål till 0-2. Om nu inte detta skulle vara illa nog så fick vi se Michael Proctor styra in en Charlton hörna i egen bur när klockan tickat fram till 31:a minuten.

Publiken satt nu med ansikte långa som fiollådor och undrade vad som hade hänt och en viss Mr Proctor hade nog helst velat vara på en annan planet just då. En dryg haltimma spelad och det stod 0-3 på resultattavlan trots att hemmalaget gjort alla målen! Hemmalaget var ett slaget lag och spelarna var som förstenade och förstod nog inte riktigt vad som hade hänt. Försvaret backade hem och mittfältet var helt stillastånde, så när Charlton anföll var det i bland ren autostrade mot hemmamålet.

I andra halvlek fortsatte Charlton att dominera inför ett halvtomt Stadium of Light där många hade fått nog och lämnat arenan i halvtid. Jason Euell hade ett par bra chanser att öka på ledningen, men denna gången blev han mållös och enda målet i halvleken gjorde Kevin Phillips på straff med tio minuter kvar av matchen och denna gången var det i rätt bur.

Tre nya poäng till Charlton som nu klättrade upp på en åttonde plats i tabellen med 39 poäng.
Målsättningen nu när man har klarat kontraktet är att försöka få mer än 52 poäng som man hade rekordsäsongen 00/01 när vi slutade på plats nio.

Vi har nu kammat hem 21 poäng på bortaplan och det är bäst av alla i PL, där bland annat ligaledarna Arsenal har tagit 19 poäng på bortaplan. Nu väntar Everton hemma på lördag och med lagets form och självförtroende så skall inte det vara omöjligt att plocka tre nya poäng i den matchen.