Premier League: St James' Park , Lör 26 Okt kl 16:00
Publik: 51 670

37, Griffin 30, Bartlett
59, Robert

En hyfsad match på St James Park var inte tillräckligt bra, utan Charlton fick vända hemåt med en uddamålsförlust.

Om förra helgens seger mot Middlesbrough var ett stort steg framåt, så var nog helgens förlust mot Newcastle ett halvt steg tillbaka. Vi hade stora förhoppningar att Charlton skulle kunna vinna denna match, eller i alla fall få med sig en poäng hem och alla som trodde att Newcastle skulle vara slitna efter alla matcher hade definitivt fel.

Newcastle är otroligt starka på hemmaplan och även om man har en ett eller tvåmålsledning kan man aldrig känna sig säker när Shearer & co står på andra planhalvan. Så även om vi tog ledningen i matchen så kändes det aldrig direkt som att vi skulle vinna denna match. Charlton fick ställa upp utan Chris Powell och gick tillbaka till en fyrbackslinje, efter att ha spelat med tre backar mot Boro. Nu fick vi spela med högerfotade Luke Young som vänsterback och visst syntes det att det var en ovan plats för honom.

Vi var ganska tillbaka pressade i första halvlek, där hemmalaget vaskade fram ett dussintal hörnor som Dean Kiely hade stora problem att hålla ifrån sitt mål. Förra säsongen nickade Gary Speed in ett av målen på Charlton och vi fick nästan se en repris i år, men denna gången nickade han i ribban. Kanske hade turen vänt nu, för i den 30:e minuten tar Charlton ledningen när Claus Jensen lyfter in en boll som Andy Griffin missar och bollen går vidare till Shaun Bartlett som gör 0-1 bakom Shay Given. Tyvärr lyckades vi inte hålla ledningen halvleken ut, utan i den 37:e minuten kommer kvitteringen då Andy Griffin sköt ett bra skott efter förarbete av en viss Alan Shearer. Charltonspelarna var givetvis missnöjda när de vandrade ut efter första halvlek, inte för att man varit det bättre laget och var värda att leda denna match, utan för att man tappade en ledning med så lite kvar av halvleken.

I andra skapade bortalaget första chansen när återigen Claus Jensen spelade fram Shaun Bartlett, men denna gången räddade Shay Given. Newcastle fortsatte att trumma på och framförallt deras kantspel var bra och det var också här som upprinnelsen till segermålet kom. Laurent Roberts fick alldeles för mycket yta att arbeta på och efter samarbete med Ameobi var 2-1 till Newcastle ett faktum. Nu trodde nog många att det skulle bli ett par mål till för hemmalaget, men Charlton stod upp mycket bra och försökte verkligen att få med sig en pinne hem, även om det nu inte lyckades. Både Claus Jensen och Gary Rowett hade bra chanser, men Shay Given höll sitt mål fritt från påhälsning. Man försökte även sig på ett par byten och Jesper Blomqvist spelade knappt tjugo minuter. Inte mycket att säga om denna förlust, vi förlorade mot ett bättre lag och får ta nya tag på söndag då vi gästas av ett annat lag från norr, då Sunderland kommer till The Valley.