Premier League: Riverside Stadium, Lör 22 Mar kl 16:00
1 - 1  (0 - 1)
Domare: M Dean
Publik: 29 080

57, Christie    26, Johansson

Efter två raka förluster, så fick Charlton med sig en poäng i bortamötet mot Middlesbrough som slutade 1-1.

Det var en match som båda lagen kunde vunnit, men vi skall nog vara nöjda att vi till sist fick med oss en pinne från vår utflykt norrut. Nu blev det fyra poäng sammanlagt mot Middlesbrough och det kan visa sig värdefullt i jakten på en europaplats.

Charlton gjorde hela fyra byten till denna matchen och in i laget gick Paul Konchesky, Richard Rufus, Kevin Lisbie och Graham Stuart. Den stora överraskningen var att Stuart fick starta matchen, men det var bara för att Scott Parker blev sjuk kvällen innan match. Det var hemmalaget som startade matchen bäst och man vaskade fram två bra chanser de första tio minuterna. Juninho slog en frispark och sedan hade Massimo Maccarone en chans när han kom igenom Charltonförsvaret. Hade det inte varit för en storspelande Dean Kiely så hade det definitivt varit hemmaledning ganska tidigt i matchen.

Men när hemmalagets första offensiv bedarrat, så tog sig Charlton allt mer in i matchen. Toppduon Kevin Lisbie och Jonathan Johansson började oroa Boro försvaret allt mer, där Lisbie hade en jättechans i den 17:e minuten när han sköt över i ett bra läge. I den 26:e minuten tog så bortalaget ledningen när Lisbie spelade fram JJ och vår finske landslagsman gjorde inget misstag fri med Mark Schwarzer och 0-1 var ett faktum.

Charlton fortsatte att spela bra halvleken ut och hemmalaget blev nog lite tagna på sängen nu när de inte fick utdelning på sina fina chanser i början på matchen. Strax innan halvtid fick tyvärr Graham Stuart utgå på grund av en sträckning och in kom Chris Powell som tog vänsterbacksplatsen och så flyttade Paul Konchesky upp ett steg i banan. Sista chansen i halvleken hade så Jason Euell, när han kom fram i ett bra läge men skottet gick strax utanför.

Andra halvlek blev en lång pina för alla Charlton fans, för hemmalaget dominerade ganska stort hela halvleken. Innan kvitteringen hade både Jonathan Greening och Juninho bra chanser att kvittera. Men i den 57:e minuten kom så den välförtjänta kvitteringen när Franck Queudrue spelade fram Malcom Christie som inte gjorde något misstag. Hemmalaget fortsatte att trilla bra boll halvleken ut och var nära att plocka alla poängen, men ett bra försvar och målvaktsspel räddade denna eftermiddag en poäng till Charlton. Nu klättrade vi upp på en 7:e plats och härnäst väntar Leeds på hemmaplan och där skall vi ha en bra chans att ta alla poängen i vår jakt på en europaplats. Bäste spelare i Charlton för dagen var definitivt Dean Keily som gjorde ett par mycket svettiga räddningar.