Matchrapport Manchester City - Charlton

Premier League: Maine Road, Lör X xxx kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: G Barber
Publik: 33 455


 

Målgörare
                  81, Bartlett

Det var inte i går vi Charlton fans fick sitta och njuta av en seger på en lördagkväll, men i går kunde vi luta oss tillbaka och bara titta på resultatet på text tv, Manchester City -Charlton 0-1.

City är ett lurigt lag och efter tre raka segrar och vinst senast mot grannen United trodde man kanske att denna uppgiften skulle bli för svår. Som om inte detta skulle vara nog så fick både Robbie Mustoe och Claus Jensen kasta in handuken på grund av skador, vilket betydde att manager Alan Curbishley fick stuva om i laget. På mitten fick Luke Young chansen till höger och Radostin Kishishev på innermittfältet med Scott Parker. Framför dessa herrar spelade Jason Euell och på topp huserade denna eftermiddag Shaun Bartlett och Jonathan Johansson. Det kändes lite oroligt när man läste laguppställningen innan matchen, men det skulle visa sig att alla som fick chansen tog den och jobbade för varandra.

Första halvleken var ingen höjdare, men det bästa laget var Charlton som också skapade de bästa chanserna. Den första redan i andra minuten då Gary Rowett nickar utanför efter en Scott Parker hörna. City var en klar besvikelse och man kom inte i närheten av den klass man visade förra helgen mot United. Bästa chansen för hemmalaget var ett skott i från Danny Tiatto som gick en bít över Dean Keilys ribba. <Då var det bättre fart på Charlton och framförallt var Scott Parker helt lysande och även Jason Euell som tagit ett steg tillbaka i planen var mycket bra.Som i så många matcher innan så vinner ofta Charlton mittfältsmatchen och när man som i går håller tätt bakåt utan att bjuda på någonting så blir det också till sist en seger. Inte för att backlinjen ställdes på några större prov, men det som de hade att göra löstes på ett enkelt vis.

Framåt hade både Jonathan Johansson och Shaun Bartlett chanser att ge Charlton ledningen, men Shauns nick gick utanför och JJ hade ett bra skott som Peter Schmeichel klarade med viss möda. Men när det återstod nio minuter av matchen kunde inte ens Schmeichel rädda sitt City, när Jonathan Johansson spelade fram Shaun Bartlett som enkelt rullar bollen i mål och första tre poängaren sedan Middlesbrough förra månaden var ett faktum. En både behövlig och välförtjänt seger för ett Charlton som får lite andrum i bottenstriden, men än är det lång väg att vandra innan vi kommer bort från de nedre regionerna. Med helgens resultat så komprimeras tabellen och en vinst mot Blackburn på söndag kan innebära att vi intar en mittenplacering efter nästa omgångs matcher. Men först skall vi njuta ett par dagar till innan vi ser fram emot Blackburn matchen som visas på Canal + på söndag. 

Laguppställning Manchester City

Schmeichel, Sun Jihai, Dunne, Mettomo, Wright-Phillips, Berkovic (74), Foe (47), Tiatto, Jensen, Anelka, Goater (73).
Avb: Huckerby (74), Nash, Shuker, Benarbia (74),Horlock (47)

Laguppställning Charlton

Kiely, Rowett, Rufus, Fish, Young, Kishishev, Parker(89), Powell, Euell, Bartlett (86), Johansson.
Avb: 
Fortune, Bart-Williams, Rachubka, Konchesky(89), Lisbie(86).

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-11-17.