Premier League: Anfield Road, Mån 21 Apr kl 13:30
Domare: S Dunn
Publik: 42 010

86, Hyypiä 47, Bartlett
90, Gerrard

Trots att det blev förlust borta mot Liverpool, så var detta ett klart fall framåt för ett Charlton som varit direkt uselt senaste tiden.

Liverpool vann nu matchen med 2-1 och skall sanningen fram så var det inte helt rättvist att alla poängen stannade på Anfield. Charlton gjorde en del ändringar efter senaste förlusten mot Birmingham och ut från truppen åkte Mathias Svensson och Tahar El-Khalej, medan man placerade Jason Euell på bänken.

In i startelvan kastade man nu Richard Rufus, Shaun Bartlett, Kevin Lisbie och Paul Konchesky som vänsterbreddare. Claus Jensen flyttade då in ett steg i mitten där han trivs bäst och kamperade återigen i hop med Scott Parker.

Första farligheten skapade Charlton, när Kevin Lisbie redan i andra minuten fick på en nick som inte skapade Jerzy Dudek några större bekymmer. Bortlaget var taggat efter en tid av uselt spel och första delen av halvleken var man det bättre laget, trots att man inte spelade sig fram till så farliga målchanser. Hemmalaget hade också stora problem att få sitt spel att stämma och när Charlton backade hem med mycket folk hela tiden hade Liverpool stora problem att tränga igenom det solida bortaförsvaret. Första halvlek slutade mållöst, vilket får sägas vara rättvist i en ganska händelselös match.

Andra halvlek rivstartade när Charlton tog ledningen redan i 49:e minuten. Liverpool backen Djimi Traore strulade med bollen och trillade, så att Shaun Bartlett kunde sno den åt sig och sätta 0-1 bakom en chanslös Jerzy Dudek. Detta gjorde att hemmalaget fick trycka på ännu mer för att nå en trepoängare och den eftertraktade Champions Leauge platsen. Men Charlton fortsatte att spela smart och inget av lagen spelade sig fram till några hetare chanser. Så när man som bäst satt och trodde på ett mirakel med tre poäng borta mot Liverpool, så händer det som inte får hända. Först i den 85:e minuten slår John Arne Riise en låg hörna som letar sig fram till finnen Sami Hyypia som kvitterar med ett volleyskott.

Som om inte detta skulle vara nog så fick vi inte ens med oss en poäng från Anfield, utan i 90:e minuten lyckas Steven Gerrard tråckla sig förbi tre försvarare och trycka in 2-1 bakom en maktlös Dean Kiely. Extra surt eftersom Charlton minuten innan haft en jättechans när Jason Euell nickar helt fri från ett par meter och Jerzy Dudek gör matchens räddning. Naturligtvis tungt att förlora en match på detta viset, med två mål i slutet och en egen missad jättechans. Sen var vi värda minst en poäng efter en mycket väl genomförd match och om vi jämnför med senaste tidens spel så var detta absolut ett stort steg framåt. Bara att hoppas vi kan ta en vinst hemma mot Southampton på lördag och visa att vi inte är så dåliga som vi visat den senaste månaden.