Premier League: Elland Road, Sön 1 Dec kl 16:00
Domare: A d'Urso
Publik: 35 537

42, Carlisle 80, Lisbie
90, Parker

En otrolig vändning sista tio minuterna gjorde att Charlton kunde åka hem med alla poängen i matchen borta mot Leeds.

Leeds kom inför matchen mot Charlton med fyra raka hemmaförluster på Elland Road och om inte det skulle vara nog så var gästerna ofina nog att vinna matchen med 1-2. En bra match från två jämnstarka lag, men där Charlton kändes lite starkare och det kanske inte är så konstigt nu när man kom stärkta med två raka segrar i bagaget. Nu tog Charlton sin tredje raka seger och det har inte hänt sedan våren 1999.

Matchen startade i ett högt tempo och redan i den 6:e minuten vaskade Leeds fram sin första chans när Harry Kewell sköt strax utanför. Charltons första chans kom i den 17:e minuten då Shaun Bartlett nickade Scott Parkers hörna i ribban och även Leeds hade en farlig hörna strax efter som Jason Euell fick rensa undan på mållinjen. Innan Leeds 1-0 mål hade bortalaget två gyllene tillfällen att ta ledningen, men både Jason Euell och Kevin Lisbie sumpade varsin fin chans. I stället blev det hemmalaget som tog ledningen i matchen strax innan halvtid och det var en riktig vänsterkanon som Harry Kewell fick på utanför straffområdet som seglade över Dean Kiely i Charltonmålet.

Andra halvlek var lik den första med mycket ställningskrig, men där Charlton såg lite vassare ut i sina anfall. Mittbacken Jon Fortune hade en gyllene chans att kvittera för gästerna när han nickade Radostin Kishishevs inlägg utanför, trots att det var betydligt svårare än att nicka bollen i mål ! Men gästerna tappade inte sugen utan malde på hela matchen och återigen visade man att man har mycket självförtroende och spring i benen. Den väntade kvitteringen skulle också komma, men vi fick vänta till det var tio minuter kvar av matchen. Charltons Paul Konchesky slog ett perfekt vänsterinlägg som Shaun Bartlett skarvade vidare till sin anfallskollega Kevin Lisbie, som fick i väg ett bra skott som borrade sig in vid Paul Robinsons högra stolpe. Leeds var nu lite skärrade och i bland tycker man synd om lag som har det tungt, för inte var det nog med att Charlton kvitterade sent i matchen utan man skulle även trycka in ett vinstmål på övertid.

Uret hade tickat in på två minuters övertid när Charltons Scott Parker vann bollen vid mittlinjen, han satte fart mot Leeds målet och efter att sprungit förbi fyra-fem motståndare så gjorde han en gammal klassisk "tåpajare" som Paul Robinson fick se slinka förbi honom och in i nätet. En mycket bra genomförd match av Charlton som var det något bättre laget i matchen och nu klättrar man upp på en 12:e plats i tabellen. Nu väntar Liverpool hemma på lördag och då kan vi ta vår fjärde raka seger i Premier Leauge, vilket vi aldrig lyckats tidigare med ! Men med hela laget i toppform så tror jag absolut att vi kan skaka ett topplag som Liverpool och som Scott Parker uttalade sig efter Leeds matchen hur långt detta Charlton lag kan klättra i tabellen " YOU AIN'T SEEN NOTHING YET".