Matchrapport Fulham - Charlton

Premier League: Craven Cottage, Sön 6 Okt kl 16:00
Resultat: 1 - 0  (1 - 0)
Domare: J Winter
Publik: 14 775

 

Målgörare
36, Sava

Fulham vann med enda målet och skall sanningen fram så var Charlton värda en poäng i söndagens match på Loftus Road.

Som vanligt gick man mållösa från planen och på de senaste 6 matcherna har man lyckats göra fantastiska 1 mål ! Nu startade man matchen med Shaun Bartlett på topp i hop med Jason Euell och Mathias Svensson fick inte ens plats på bänken vilket kan tyckas mycket märkligt eftersom Matt är den ende som visat lite målform senaste tiden med sina 3 mål i reservlaget förra veckan.

Fulham började i ett rasande tempo för att få ett tidigt mål, men Charltonförsvaret stod upp bra och debuterande Mark Fish klarade sin comeback med den äran sidan om Richard Rufus. Det var även vänsterbacken Chris Powell som skapade mest oreda för Fulham med sina långa löpningar längst sin kant. Däremot hade innermittfältarna Jensen&Mustoe vissa problem med tempot och såg lite slitna ut.

Både Jason Euell och Shaun Bartlett hade bra chanser att ge Charlton ledningen, men med dessa herrars självförtroende så måste nog målen byggas om för att vi skall lyckas trycka in någon boll? I stället var det Fulham som gjorde halvlekens enda mål när Steed Malbranque sköt ett skott som Dean Kiely styrde rakt ut och Facundo Sava var först på returen, så 1-0 var ett faktum.

En ganska dålig första halvlek blev inte mycket bättre i andra, men Charlton var det bättre av de två lagen men alla vet ju vad som fattas laget, MÅLSKYTTAR ! Återigen hade Euell & Bartlett bra chanser att göra mål, men i stället för att skjuta i bra läge så passar man till en medspelare och chansen rinner ut i sanden. Bartlett kunde blivit tremålskytt om han hade haft krutet torr, men nu kammade han noll och den bästa chansen träffade Fulhams ribba.

Alan Curbishley bytte in både Kevin Lisbie och Jonathan Johansson, men det blev inte bättre för detta och man får nog fortsätta att leta efter rätt uppsättning på topp.
Visst var det ett steg i rätt riktning om vi jämför med matchen mot Oxford, men vi får inte ut mycket av laget som jag personligen tycker är betydligt bättre än tabellplaceringen och uppehållet kommer mycket lägligt.

Hur skall vi då ta oss ur detta ? Ja den som visste det, men nu gäller bara stenhårt jobb på alla fötter och så måste vi börja göra mål. Hoppas redan att det släpper mot Middlesbrough hemma i nästa omgång, men först får spelana slicka såren och bygga upp självförtroendet som inte direkt är på topp.

COME ON CHARLTON !

Laguppställning Fulham

van der Sar, Ouaddou, Knight, Melville, Brevett, 
Legwinski, Davis (67), Malbranque, Boa Morte (64), Marlet, Sava (74). Avb: Taylor, Hayles (84), Collins, Inamoto (64), Wome (67).

Laguppställning Charlton

Kiely, Young(83), Rufus, Fish, Powell, Robinson, Jensen, Mustoe, Konchesky(66), Euell, Bartlett. Avb: Lisbie(66), Johansson(83) Fortune, Kishishev, Rachubka.

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-10-07.