Matchrapport Everton -  Charlton

Premier League: Goodison Park, Lör 9 Nov kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (1 - 0)
Domare: R Styles
Publik: 37 621


 

Målgörare
31, Radzinski 

Charlton åkte till Liverpool för att möta Everton i lördags och fick tyvärr vända hemåt utan poäng.

Everton vann matchen med 1-0 efter mål av Tomasz Radzinski i den 31:a minuten och skall sanningen fram så var hemmalaget det bättre laget större delen av matchen. Managern David Moyes har verkligen fått stil på Everton och fått alla spelare att dra åt samma håll. Man jobbar hårt för varandra och det ger ju utdelning, för nu vann Everton fjärde matchen i rad och klättrade upp på en fjärde plats i tabellen.

För Charlton lutar det åt andra hållet och just nu ligger vi strax över nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad. Det ser inte alls bra ut och kommer det inte några segrar snart så kommer vi att få slåss i botten hela säsongen. Återigen gjorde Charlton en ganska bra match, men det hjälper ju inte när man inte tar några poäng. Framförallt sista kvarten tryckte man på för kvittering och chanser saknade man inte, men som tidigare under säsongen så har man ingen som kan göra mål. Alan Curbishley fick göra lite ändringar till Everton matchen och Jon Fortune fick ersätta en magsjuk Gary Rowett. Vidare så fick Radostin Kishishev och Kevin Lisbie chansen, vilket gick ut över John Robinson och Shaun Bartlett.

Det var väl ingen av dessa som imponerade direkt och manager Curbishley får nog laborera vidare för att hitta rätt startelva. Förhoppningsvis får vi in lite nytt blod när transfermarknade öppnar i januari och då hoppas jag i alla fall att man kan få tag i en anfallare med näsa för var målet finns och även en kreativ yttermittfältare hade tagits emot med öppna armar.

Nu väntar ännu en lag i medvind på lördag, då Charlton åker till Manchester för att möta stadens bästa lag City. Ett lag som hade en tuff öppning på säsongen, men som har spelat upp sig efter hand och nu i helgen tog skalpen på storebror United. Jag hoppas att vi får igång målskyttet till City matchen och att laget kan visa att man inte är så dåliga som tabellen visar just nu. 

Laguppställning Everton

Wright, Hibbert, Yobo, Stubbs (69), Unsworth, 
Carsley, Gravesen, Tie(73*), Pembridge, Radzinski(73**). Avb: Weir (69), Naysmith, 73**), Rooney (73*), 
Campbell, Watson, Gerrard. 

Laguppställning Charlton

Kiely, Fortune, Rufus, Fish, Kishishev(74), 
Jensen, Mustoe(55), Parker, Powell, Euell (75), Lisbie.
Avb: Konchesky(55) , Bartlett(74), Johansson (75, Roberts, Young.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-11-11.