Premier League: Stamford Bridge, Lör 11 Jan kl 16:00

3, Hasselbaink 42, Euell (straff)
11, Gallas
34, Gudhjonsen
54, Le Saux

Efter smått otroliga åtta ligamatcher i följd utan förlust blev motståndet övermäktigt borta mot lokalkonkurrenten Chelsea på deras nya hemmaarena Stamford Beach! Chelsea vann rättvist mot Charlton med 4-1, men det stora samtalsämnet var planen som helt saknade gräs och mer såg ut som Maltas gamla grusplan.

Premier Leauge rankas som en av de bästa ligorna i världen och Chelsea ligger just nu på en tredje plats i tabellen, men att ett så bra lag inte ens kan ställa upp med en duglig gräsplan är ju helt skandalöst. Hela planen är fylld med sand och när det blir kallt så vet ju alla hur studsen är på en sådan plan !

Det var inte tal om att försöka spela fotboll vilket Charlton bittert fick erfara i början på matchen när man försökte rulla genom mittfältet, utan det var bara långa bollar på sina forwards som gällde denna eftermiddag på Sandford Bridge. Redan i inledningen fick hemmalaget en solklar straff som Jimmy Floyd Hasselbaink säkert satte i mål och värre skulle det bli för i den 11:e minuten var 2-0 ett faktum när Jesper Grönkjaer spelade fram William Gallas som resolut satte bollen bakom Dean Kiely i Charlton målet. En mardrömsstart och skulle vi haft en chans att vinna denna matchen så skulle vi nog hållit tätt bakåt den första halvtimman.

I stället så gjorde Chelsea 3-0 i den 34:e minuten av Eidur Gudjohnsen framspelad av Jesper Grönkjaer och rullgardinen drogs ner för Charlton definitivt, även om man lyckades reducera på straff genom Jason Euell så var hoppet om poäng borta i denna matchen. Andra halvlek var den första lik med Chelsea som det bättre laget och vi skall nog vara glada att man bara lyckades göra ett mål, för hemmalaget hade många fina chanser att öka på sin ledning. Men det stannade vid 4-1 och det målet gjorde Graeme LeSaux på ett skott som Dean Kiely enkelt tappade in, men som tur var så tappade han in bollen i en match som redan var förlorad.

Manager Alan Curbishley försökte ändra matchbilden genom ett par tidiga byte, men tyvärr lyckades inte mycket i denna matchen och det blir till att slicka såren i veckan och ladda inför den viktiga matchen mot Bolton på lördag. En match som jag hoppas vi kan vinna så att vi kan skaka av oss Bolton i tabellen och komma närmare vårt första mål att klara nytt kontrakt så fort som möjligt. Matchen på lördag kommer att spelas på gräs och det är ju ändå för väl, för som matchen var i lördags så kan man lugnt säga att sand inte är Charltons underlag och inte är det många som kommer att hämta poäng på Sandford Bridge. <BR><BR>-SIZE: 12px"><STRONG>Efter smått otroliga åtta ligamatcher i följd utan förlust blev motståndet övermäktigt borta mot lokalkonkurrenten Chelsea på deras nya hemmaarena Stamford Beach!