Premier League: Arenanamn , Tis 27 Aug kl 20:45
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: Wiley
Publik: 26 461

8, Davies

Efter en otrolig kämpainsats trots förlust mot Chelsea i premiären och vinst borta mot Bolton trodde många på första hemmasegern för Charlton i går. Men det visade sig att Tottenham var numret för stort för Charlton denna kväll på The Valley och vann rättvist med matchens enda mål.

Hemmalaget spelade en idéfattig fotboll för dagen och Spurs dominerade stora delar av matchen med ett mycket stabilt spel. Manager Alan Curbishley tvingades stuva om i laget redan innan match då Scott Parker inte var fit for fight efter skada och även Gary Rowett som först gett klartecken för spel men ändå tvingades slänga in handduken strax innan matchstart. Sedan tidigare är Graham Stuart borta cirka en månad, så Jon Fortune fick chansen som mittback, medan Radostin Kishishev tog hand om sista mittfältsplatsen till höger.

Redan efter två minuter hettade det till när Paul Konchesky kom för sent in i en tackling på Spurs Simon Davies och fick helt riktigt ett gult kort. I 8:e minuten skulle 0-1 målet komma och Charlton har fått en ful ovana att släppa in tidiga mål då Bolton i förra matchen gjorde mål redan i 2:a minuten. Det var Teddy Sheringham som spelade fram Simon Davies i straffområdet och från nära håll dundrade upp bollen i nättaket bakom Dean Kiely.

Tottenham fortsatte att spela bra och diciplinerat med bra försvarspel över hela banan. Charlton däremot hade svårt att få i gång något eget spel och framförallt hade mittfältet stora problem. Det blev många långbollar på Jonathan Johansson och JJ har väl aldrig gjort sig känd som någon stor huvudspelare så hemmalaget hade svårigheter att skapa något farligt framåt.

Andra halvan av matchen blev något bättre sett med hemmaögon och framförallt när Matt Svensson bytte av JJ i 54:e minuten blev det lite mer tyngd på anfallen. Svensson banade väg för anfallskollegan Jason Euell och det var också Jason som fick de bästa chanserna för kvittering, men trots ett friläge lyckades vi inte få med oss någon poäng från denna match. Tyvärr lyckades vi inte komma upp i samma klass som i någon av de tidigare matcherna, kanske på grund av att Tottenham är det klart bästa laget vi mött i år men bättre motstånd än i går måste Charlton kunna bjuda.

Inte alls bra med två raka hemmaförluster och nu väntar ett nytt derby på lördag när vi gästar West Ham. En match som kommer att bli hyperviktig med två lag som behöver få poäng så att man kan få lite distans till bottenlagen. Från gårdagens match tar vi med oss framförallt Chris-Bart Williams uppoffrande spel på mittfältet och Radostin Kishishev framfart på högerkanten, då Kish var den ende som lyckades oroa Spurs försvar.

Kiely, Young, Rufus, Fortune(71), Powell, Kishishev(65), Bart-Williams, Jensen, Konchesky, Euell, Johansson(54). Avb: Brown(71), Robinson(65),Svensson(54), Rachubka, Lisbie.