Premier League: The Valley, Lör 26 Apr kl 16:00
Domare: A Wiley
Publik: 25 894

32, Parker 90, Beattie
47, Lisbie

Efter en period av idel motgångar, så vann Charlton hemma mot Southampton med 2-1 efter en mycket bra insats.

Det var ett heltänt Charlton som äntrade The Valley och efter tre raka hemmaförluster så var det nu äntligen dax för en seger igen. Alan Curbishley hade kastat om i laget och bland annat fick vi se ett mittbackspar där Jon Fortune och Luke Young spelade tillsammans. När Richard Rufus kastade in handuken innan match så fick Young ta steget in i mitten och Radostin Kishishev tog ett steg ner till högerback. Nu saknades tre mittbackar, då Gary Rowett och Mark Fish var borta sedan tidigare. Sedan fick Kevin Lisbie ta ett steg ner till högermittfält och Jason Euell ett steg upp och kampera med Shaun Bartlett på topp.

Det skulle visa sig lyckat och hemmalaget började i ett rasande tempo och på tio minuter hade man skapat mer målchanser än vad man gjort på sina tidigare hemmamatcher mot Leeds och Birmingham tillsammans. Dock blev det inga mål, men vi såg att det fanns vilja att visa publiken att senaste tidens dåliga resultat nu var ett minne blott. Ett Southampton som inte har så mycket att spela för då de redan är klart för europaspel och har en FA cup final att se fram emot hade nog tankarna på andra håll då de inte stod att känna igen. Men efter en dryg halvtimmas spel så fick vi åter se ett solomål av Scott Parker. Han gjorde ett liknade mål mot Leeds borta och nu var det Southampton försvaret som fick agera koner, då Parker enkelt gled förbi tre försvarare innan han chippade bollen över en utrusande Paul Jones. Hemmalaget fortsatte att spela bra och dominera skeendet på plan, men fler mål fick vi inte se i första halvlek.

Men andra halvlek blev inte gammal innan andra hemmamålet var ett faktum. Super Claus Jensen slog en frispark som gick förbi alla utom Kevin Lisbie som enkelt nickade in 2-0 bakom en hjälplös bortamålvakt. Nu var matchen avgjord och hemmapubliken fick äntligen något att fira efter sju matcher utan seger och de gjorde de också med mycket skönsång. I sista spelminuten reducerade Southampton genom James Beattie, men närmare än så kom inte gästerna. Alla tre poängen hamnade nu rätt och äntligen fick vi se ett Charlton som vi är vana vid. Ett otroligt jobb från matchens början till domaren blåste av innebar nu en välförtjänt seger. Hela laget får klart godkännt och det darriga försvarsspelt som vi sett de senaste matcherna var som bortblåst.

Härnäst väntar Manchester United borta och det skulle vara underbart om skulle kunna bjuda på en tuff fight och kanske knipa en pinne. Tror inte det är omöjligt om vi kopierar matchen mot Southampton, även om nu United varit otroligt starka senaste tiden.