Premier League: The Valley, Sön 20 Okt kl 16:00
 1 - 0  (1 - 0)
Domare: N Barry
Publik: 26 271

5, Euell

Sju långa månader fick Charlton fansen vänta på en hemmavinst och i går fick de äntligen gå sjungande hemåt efter 1-0 mot Middlesbrough.

Efter en drömöppning, med mål redan efter 5 minuter vann äntligen Charlton hemma på The Valley. Med en perfekt frispark från Super Claus Jensen, nickade Jason Euell in matchens enda mål. Absolut den öppning man vill ha i en match, men vi har tagit ledningen hemma mot både Chelsea och Man United men ändå förlorat, så innerst inne vågade man inte hoppas för mycket efter alla motgångar.

Nu hade vi fått tillbaka både Scott Parker & Gary Rowett efter skador och visst blev spelet stabilare med dessa båda herrar i laget. Manager Alan Curbishley hade satsat på ett rutinerat lag och startade matchen med en 3-5-2 uppställning för första gången i år.

Det skulle visa sig vara mycket lyckat med en trebackslinje som var felfria hela matchen. King Richard Rufus var som vanligt stabil och sen gjorde både Gary Rowett & Mark Fish en stormatch. På mitten var Scott Parker tillbaka och spelade i hop med Claus Jensen. Nu blev det inte mycket finlir, utan poängen skulle bara stanna på The Valley med kämpatag och det spelet passar inte Super Claus riktigt.

Men både Scott Parker och Robbie Mustoe vann det mesta på mittens rike. Man var först på både första och andra bollar hela matchen. Sen imponerade båda våra kantgubbar, där Chris Powell till vänster var ganska defensiv, medans det var tvärtemot med John Robinson som skapade oreda för Boro hela matchen med sin outröttliga stil och offensivlusta. Sen stångades både Jason Euell och Shaun Bartlett på topp, mot Boroförsvaret och vann nästan alla närkamper & nickdueller.

Det var bara sista kvarten i första halvlek som jag tycker att Boro fick lite för mycket utrymme för sitt passningsspel. I övrigt dominerade Charlton matchen och skapade också de klart bästa chanserna som kunde resulterat i ett par mål till. Boro lyckades bara skrapa i hop en farlig chans när Jonathan Greening fick i väg ett rykande skott som Dean Kiely tippade stolpe ut med lite tur.

Summeringen av denna match blir en femstjärnig insats av Charlton som bådar gott inför framtiden. Kanske inte spelmässigt, men vilka kämpatakter i 90 minuter. Verkligen imponerande av laget,för man skulle bara vinna denna matchen och de lyckades man också med trots det prekära läget som man hamnat i. Nu klättrade vi upp från jumboplatsen, till en 15:e plats och kan med tillförsikt se fram emot Newcastle på lördag.