Premier League: The Valley, Lör 28 Sep kl 16:00
Publik: 26 630

43, Jensen          54, Scholes
83, Giggs
90, van Nistelrooy

Charlton gav Man United en riktig match och med lite tur så skulle vi inkasserat en poäng, men i stället blev det förlust med 1-3 efter två sena bortamål.

Till skillnad mot när Charlton mötte Arsenal på hemmaplan så kändes det som att vi kunde skaka Man United och visst skulle det varit rättvist med ett oavgjort resultat efter hemmalgets fina match. Charlton startade matchen mycket bra och det man saknat i många tidigare matcher i år fanns där. Ett lagarbete där alla sliter för varandra och hemmaspelarna svärmade runt United:s spelare så att de inte fick en lugn stund.

Manager Alan Curbishley gjorde ett par byten inför matchen och slängde in Robbie Mustoe på mitten i stället för Chris-Bart Williams. Sen startade Shaun Bartlett på topp, där han ersatte Jonathan Joahnsson. Dessa två herrar gjorde båda en kanonmatch och kommer troligen att få börja även mot Fulham till helgen. Robbie Mustoe har många räknat med som en utfyllnadsspelare ( även jag ), men den 34:a årige mittfältaren visade att alla tvivlare hade fel genom ett mycket bra passningspel och i första halvlek vann han alla närkamper mot United spelarna. Sen verkar vi ha hittat vårt komplement till Jason Euell på topp i Shaun Bartlett som är tillbaka i god form efter skada och att han var bra på huvudet visste vi, men mot United visade han att han kan så mycket mer och det bådar gott.

United hade problem stora delar av första halvlek, med Ryan Giggs utanför spelet långa stunder och på topp startade man med Ole-Gunnar Solskjaer & Diego Forlan som inte gjorde mycket väsen av sig. Framförallt Forlan har varit en riktig flopp och om man ser till matchen i lördags så finns det ingenting som tyder på en ändring. Däremot så var både Paul Scholes och Nicky Butt mycket bra på mittfältet, med många duster med Robbie Mustoe och Paul Konchesky. Bästa målchansen för United i första hade Paul Scholes, men skottet räddades av försvararen Richard Rufus på mållinjen.

Charlton skapade mer och Shaun Bartlett hade två mycket bra chanser utan att göra mål. Men ett mål skulle falla innan paus och det stod hemmalaget för. Minuter innan pausvilan så spelar Joahn Robinson fram Claus Jensen som inne i straffområdet skjuter ett perfekt skott otagbart för Barthez i målet.

I andra halvlek kom United ut som ett nytt lag, med ett mycket piggare och rappare spel.Ryan Giggs började komma in i spelat på sin kant och Luke Young hade stora problem hela andra halvan av matchen.Charlton stod upp bra, men vändningen kom när United slängde in Ruud Van Nistelrooy och fick mer tyngd i anfallsspelet. I 54:e minuten kvitterade Paul Scholes efter förarbete av Ryan Giggs. Vi kunde undvikit detta mål då både Luke Young och Richard Rufus gick upp i en nickduell som båda bommade.

Ännu ett misstag gjorde så att bortalaget tog ledningen med 7 minuter kvar av matchen. Richard Rufus missade igen en nick och bollen hamnade hos Ryan Giggs som dansade förbi en chanslös Dean Kiely och 1-2 på resultattavlan. Spiken i kistan blev sedan 1-3 målet genom Ruud Van Nistelrooy i sista minuten och för fjärde gången fick Charlton vandra av The Valley utan poäng.

Nu åkte vi ner på en 19:e plats och även om vi trillade ner under strcket så gjorde vi en mycket bra match mot United. Nu blev det två försvarsmisstag som avgjorde matchen men jag tror att vi är på rätt väg med laget. Robbie Mustoe gjorde en kanonmatch på mitten och där har vi förhoppningsvis snart även Scott Parker att tillgå. Sen kommer det snart att lossna för toppgubbar Bartlett & Euell om man fortsätter att göra matcher som i lördags. Så även om vi trillade ner ett par pinnhål i tabellen så ser det ljust ut för Charlton och till helgen väntar ett nytt derby mot Fulham med forhoppningsvis minst en pinne

Kiely, Young(85), Rufus, Fortune, Powell, Jensen, Mustoe(87), Robinson, Konchesky, Euell, Bartlett. Avb: Kishishev(87), Johansson(85)  Svensson,