Premier League: The Valley, Lör 14 Dec kl 16:00
Domare: D Pugh
Publik: 26 434

51, Euell 73, Vivien-Foe
63, Jensen    87, Vivien-Foe

Charlton tappade en 2-0 ledning mot Machester City hemma på The Valley och matchen slutade 2-2 efter att gästerna kvitterat med bara tre minuter kvar att spela.

Detta var en match som Charlton borde vunnit, då man var det bättre laget större delen av matchen, men fem raka Premier Leauge vinster hade kanske varit för bra för att vara sant !? Den store målsumparen denna eftermiddag var Kevin Lisbie som hade ett antal fina lägen och framförallt hade han chansen att avgjöra matchen då han missade ett friläge när ställningen var 2-0 !

Charlton startade matchen med en 3-5-2 uppställning , efter att ha spelat 4-4-2 senast vid vinstmatchen mot Liverpool. Det innebar att Paul Konchesky var förvisad till avbytarbänken efter ett par fina matcher från start och i stället fick Luke Young chansen när han gick in som högerbreddare på mitten. Kanske ett lite konstigt beslut av manager Alan Curbishley, som även tidigare har matchat sina unga talanger ganska sparsamt.

I första halvlek hade båda lagen ett par bra chanser att ta ledningen, men i stort ingen höjdare från något av lagen även om Charlton såg något vassare ut i sina attacker. Redan i halvlid gjorde hemmalaget sitt fösta byte när Claus Jensen kom in på mittfältet i stället för Radostin Kishishev och direkt började man få bättre fart på spelet. I den 48:e minuten blir så Kevin Lisbie nersparkad inne i straffområdet av Citys Kevin Horlock och Cityspelaren som redan hade ett gult kort borde blivit utvisad, men domaren blundade för detta och Charlton fick nöja sig med en straff. Fram stegar Jason Euell som tidigare i år missat en straff, men denna gången gör han inget misstag utan sätter bollen säker bakom Peter Schmeichel.

Charlton fortsätter att trumma på och i den 62:a minuten kommer 2-0 när Kevin Lisbie bröstar ner bollen till Claus Jensen som enkelt bredsidar bollen till vänster om sin landsman i City målet. Minuterna senare har så Kevin Lisbie chansen att avgjöra matchen, men Peter Schemeichel räddar friäget från den unge jamaicanen.
För att få bättre fart på spelet sätter Kevin Keegan in Ali Benarbia på mitten med en halvtimma kvar att spela och det skulle visa sig vara ett lyckat byte. I den 73:e minuten slår Benarbia ett vänsterinlägg som Gary Rowett försöker nicka undan, men bollen hamnar hos Marc-Vivien Foe som som skjuter in reduceringen för City.

Ett mål som skapar lite halvpanik i Charlton som har dominerat så här lång i halvleken och troligen känt sig ganska säkra på en ny viktoria och nu såg City sin stora chans att få med sig en poäng med hem till Manchester. Kvitteringen skulle också komma, men det dröjde till den 87:e minuten då City fick en hörna som sedan inte Charlton spelarna fick undan bättre än att den damp ner hos en viss Ali Benarbia som provar skott och via Marc-Vivian Foe söker sig bollen bakom Dean Kiely i Charlton målet.

Kanske lite snopet med bara en poäng efter en ledning med 2-0 och dessutom har Charlton varit det bättre laget i matchen, men så det ju i fotbollens värld och fyra poäng utav sex mot Manchester City är väl inte fy skam !? Nu väntar en svår bortamatch mot Birmingham till helgen och förhoppningsvis kommer vinsten då i stället !