Matchrapport Charlton - Leeds

Premier League: The Valley, Lör 5 Apr kl 16:00
Resultat: 1 - 6  (1 - 3)
Domare: E Wolstenholme
Publik: 26 274

 

Mål görare
45, Euell 12, Kewell
34, Harte
43, Viduka
53, Viduka
56, Viduka
76, Kewell

Leeds kom till The Valley som ett bottenlag med risk för nedflyttning, men åkte hem med en 1-6 seger efter att fullständigt mosat Charlton.

Redan från första minut var detta bortalagets match och sluresultatet 1-6 speglar tyvärr händelserna på plan väl. Leeds rivstartade med gasen i botten från början och innan 0-1 målet av Harry Kewell i 11:e minuten hade man vaskat fram ett par hörnor och ett par farligheter framför Dean Kiely i Charltonmålet.

Inte på någon plats var Charlton nära att matcha Leeds som för dagen var ett par klasser bättre än sina motståndare. Innermittfältet med Eirik Bakke och Dominic Mateo styrde som de ville på mitten och de så normalt starka Charlton mittfältet kom ingenstans denna eftermiddag. I den 32:a minuten blev Alan Smith nerdragen i straffområdet och straffen satte Ian Harte säkert i mål till 0-2. Sen kom en viss Mark Viduka in i bilden och i den 42:a minuten började han sitt målgörande för dagen till ställningen 0-3 och även om Jason Euell reducerade i halvlekens sista minuten på straff till 1-3 så visste alla att denna matchen var förlorad.

Men det som irriterar en är det sättet vi förlorar på. Vi blir ju fullständigt förnedrade på hemmaplan och åker på vår största förlust på The Valley sedan 1931 ! Andra halvlek blir bara ett enda långt lidande och Mark Viduka gör två raka mål fram till 1-5, innan Harry Kewell avslutar slakten med 1-6 i 75:e minuten. Vi förlorar inte bara matchen på ett svidande vis, utan även en chans till att få spela i europa nästa säsong. Men som det verkade i lördags så var det ingen som var villiga att offra sig för en europaplats, utan man sprang mest runt och verkade nöjda med det man presterat hittills i år.

Hoppas detta svider lika mycket för spelarna som det gör för oss fans och att vi nu kan resa oss efter denna stjärnsmäll. Nu väntar Blackburn borta på lördag och då vill jag se ett heltänt Charlton inta planen och visa att vi verkligen hör hemma på övre halvan av Premier Leauge.

Laguppställning Charlton

Kiley

Young
Rufus
Fish
Konchesky (67)

Kishishev (45*)
Parker
Jensen (76)
Euell

Johansson
Lisbie (45**)

                                 
Rachubka

El Khalej (67)
Powell(45*)
Robinson
Svensson (45**)

Laguppställning Leeds

Ro(binson

Mills
Radebe
Duberry
Harte

Kelly
Matteo
Bakke (86)
Kewell (80)

Smith (78)
Viduka
                                                                 
Martyn
Barmby

Johnson, (78)
Milner (86)
Wilcox (80)

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2003-04-08.