FA-cupen: The Valley, Lör 4 Jan kl 16:00
Publik: 18 107

24, Johansson 49, Gaia
61, Johansson
72, Euell (straff)

Även om division III laget Exeter stretade emot ganska bra vann Charlton hemma på The Valley med 3-1 i FA cupens tredje omgång

Manager Alan Curbishley hade stuvat om ordentligt i laget sedan West Bromwich matchen innan nyår och in kom nu sex nya ansikte, med bland annat Jesper Blomqvist tillbaka i startelvan efter sina knäproblem.
Charlton såg ut att få en smakstart på matchen, men tyvärr så vinkades Shaun Bartletts mål av för offside i den 6:e minuten.

Nu skulle det dröja till den 24:e minuten innan 1-0 målet kom, men vilket mål det sedan blev! Jesper Blomqvist blev fälld på sin vänsterkant och slog själv frisparken som träffade Shaun Bartletts panna och vidare till Jonathan Johansson som elegant gör en cykelspark som är otagbar för Exeters målvakt. Första målet gör vår finlädske forward sedan mars månad och nu får vi verkligen hoppas att JJ trycker in ett par stycken i Premier leauge också.

Minuterna senare hade gästerna en dubbelchans och Exeter var inte alls ofarliga i sina framstötar. Man spelade inget vackert spel Exeter, men det är väl inte hellre att vänta när man möter ett så pass mycket bättre lag på bortaplan. Sista chansen innan halvlek hade Luke Young, men hans skott gick tyvärr i burgaveln och Charlton vandrade in till pausvila med en 1-0 ledning.

I början på andra hade JJ en jättechans att öka ledningen för hemmalaget, men i stället är det Exeter som gör 1-1 i den 49:e minuten när Santos Gaia hittar nätmaskorna med en snygg nick. Nu trodde nog många att det skulle bli som vanligt, att Charlton åker ur ännu en cup mot ett betydligt mindre namnkunnigt lag, men så skulle inte bli fallet för Charlton fortsatte att dominera matchen och fick ingen panik efter Exeters kvittering.

Det dröjde bara till den 61:a minuten innan ordningen var återställd igen och även denna gången var det JJ som gjorde en vacker cykelspark till 2-1 för Charlton. Inte ofta man ser en cykelspark i en match och nu fick man på The Valley se två stycken av en spelare som inte gjort mål sedan mars månad förra året! Efter tvåan hade Charlton en dubbelcans genom Jason Euell och Shaun Bartlett men båda brände fina lägen till mål, men i den 72:a minuten kom så 3-1 målet och ännu en gång var en finsk forward inblandad.

Jonathan Johansson blev denna gången fälld inne i straffområdet och den solklara straffen slog Jason Euell säkert i mål och matchen var avgjord. Charlton hade i slutet på matchen ett par bra chanser att utöka sin ledning, men det blev inte fler mål denna eftermiddag och det viktiga var ju att vinna och avancera i FA cupen.
Starkt gjort att vinna matchen så konfortabelt utan att imponera direkt och extra kul att se att Jesper Blomqvist är på väg tillbaka efter sin skada och att Joanathan Johansson fick hitta målet igen.

Nu väntar Fulham borta i fjärde omgången och det är asolut ingen omöjlig uppgift, utan jag tycker snarare att det är en ganska bra lottning för Charlton.