Premier League: The Valley, Lör 8 Feb kl 16:00
Domare: J Winter
Publik: 26 623

19, Kishishev 69, McBride
83, Lisbie

Två av årets överraskningar Charlton och Everton gjorde upp om poängen framför Sven-Göran Eriksson och hemmalaget drog det längsta strået genom att avgöra matchen med bara sju minuter kvar att spela.

Att både Everton och Charlton skulle ligga på övre halvan när vi kommit till februari månad hade nog inte många tippat innan säsongen och att båda lagen har en bra chans att komma ut i Europa till nästa säsong hade nog bara de vildaste optimisterna vågat hoppas på. Men så är fallet med två klubbar som verkligen imponerat både poäng och spelmässigt i år, med ett stabilt lagspel som grund där alla jobbar för varandra till 100 %. Nu gjorde dessa två lag upp om poängen framför förbundskapten Eriksson och han fick se en bra match med mycket intensitet och många målchanser.

Det hade knappt gått en minut när Charltons Shaun Bartlett hade första målchansen, men chippen över Richard Wright gick metern utanför stolpen. Strax senare räddade Dean Kiely målet från påhälsning när han räddade Alessandro Pistones nick på ett strålande vis.

Båda lagen ville och försökte spela offensiv fotboll och i den 19:e minuten fick hemmalaget utdelning när Claus Jensen spelar fram Shaun Bartlett som skjuter ett skott som Richard Wright räddar, men på returen är Radostin Kishishev först på bollen och 1-0 till Charlton är ett faktum. Bara minuterna senare var man beredd att skriva upp kvitteringsmålet, men återigen gjorde Dean Kiely en utmärkt räddning på Thomasz Radzinskis skott. Lagens giganter var två danskar, då Claus Jensen var Charltons bästa spelare för dagen och i Everton hittade vi Thomas Gravesen som flitig pådrivare. Trots chanser åt båda hållen med bra chanser för Scott Parker i hemmalaget och Alan Stubbs hos gästerna, så gick man till pausvila med 1-0.

Även andra halvlek startade i ett rasande tempo och en otrolig offensivlusta från båda lagen och innan vi hade passerat fem minuter spelade av andra halvlek hade båda lagen skapat en bra målchans. Återigen var det Scott Parker som testade Richard Wright i Everton målet och amerikanen Brian McBride var nära att anteckna sig i målprotokollet, men återigen var Dean Kiely på sin vakt. Tiden tickade på och efterhand började Everton bli lite stressade av att inte få utdelning på sina chanser och dels började Charlton ta över allt mer av matchen, där framförallt mittfältet i hemmalaget återigen var klassen bättre än sina motståndare. Men Everton skulle få sin chans att komma in i matchen igen, när kinesen Li Tie spelade fram Brian McBride som kvitterade från nära håll i den 69:e minuten.

Nu tänkte nog de flesta att Charlton återigen skulle tappa en ledning till förlust, som man gjort två gånger tidigare denna säsongen. Men hemmalaget skulle visa att alla betvivlare hade helt fel och att man är ett otroligt starkt lag med mängder av självförtroende efter de senaste månaderna med bra spel och mycket inspelade poäng. En miss av Li Tie i bortalaget, där Charlton bröt uppspelet när Everton var på väg framåt skulle bli ödestigert för bortalaget, då Jason Euell snodde bollen åt sig och spelade fram Kevin Lisbie som visade kyla i avslutet och fastställde 2-1 i den 83:e minuten.

Tre nya poäng och 42 inspelade poäng är sensationellt bra av ett lag som många tippade som nedflyttningskandidat innan serien började, men Charlton har visat alla belackare att de har haft fel och ligger just nu på åttonde plats och det är de väl värda efter en helt strålande säsong, som dock kan bli ännu bättre bara laget kan behålla sin fina form våren ut så kanske, kanske vi får se lilla Charlton i europa till hösten !?.