Premier League: The Valley, Lör 17 Aug kl 16:00
Publik: 25 640

8, Konchesky 43, Zola
33, Rufus 84, Cole
90, Lampard

Trots att Charlton var i ledningen med 2-0 hemma mot Chelsea så slutade premiären i en snöplig 2-3 förlust hemma på The Valley.

Det som började så bra denna lördagseftermiddag , slutade med rullgardinen ner för Charlton. Men redan i den 8:e spelminuten så tog hemmalaget ledningen när Chelsea inte kunde få undan bollen nära straffområdet, utan hamnade hos Claus Jensen som hittade Paul Konchesky med en smörpass och fri med Carlo Cudicini gjorde Paul inget misstag utan satte bollen i bortre burgaveln till 1-0.

Samme Paul Konchesky skulle komma att bli huvudperson i matchen då han blev skandalöst utvisad i den 27:e minuten. I en höjduell med Chelseas Enrique De Lucas där båda spelarna satsar lika mycket på bollen, men båda missar den så stöter Paul i Enriques bröst med armbågen och får rött kort av pajasen i svart Graham Barber. Helt obegripligt att man kan visa upp ett rött kort när båda två satsar lika mycket på bollen, men tyvärr är det så i början på säsongen när domarna skall statuera exempel.

Men hemmalaget fortsatte att spela bra trots tio man på banan och lyckades också ta ledningen med 2-0 när Richard Rufus nickar in ett perfekt inlägg i från Claus Jensen som antecknades för sitt andra assist för dagen. Men mörka moln skulle dra in över The Valley och flera hemmaspelare skulle gå på knäna i värmen och med decimerat manskap. Precis innan halvtid lyckades Gianfranco Zola reducera till 2-1 och det skulle visa sig vara ett mycket psykologisk viktigt mål för Chelsea som kom ut stärkta av målet i andra halvlek.

Men det skulle behövas ett par friska ben för att Charlton skulle gå poänglösa från premiären. För i den 74:e minuten bytte man in en ung herre vid namn Carlton Cole som skulle visa sig spela huvudrollen för matchslutet. Först kvitterade han i den 84:e minuten och som om det inte skulle vara nog med det så låg han även bakom förarbetet till Frank Lampards 2-3 mål i den 90:e minuten.

Rullgardinen ner för Charlton som gjorde en bra match om man räknar in att laget spelade med tio man i drygt en timme. Det visade sig att flera spelare gick på knäna i värmen och tyvärr fick vi lämna premiären utan poäng. Nu ser vi fram emot lördag då vi skall åka till Bolton för att ta tre friska poäng, dock utan Paul Konchesky som får sitta på läktaren tack vare en viss Mr Barber.