Premier League: The Valley, Lör 18 Jan kl 16:00
Domare:
D R Elleray
Publik: 26 057

47, Fish        85, Djorkaeff

Trots ett klart spelövertag hela matchen så blev det bara 1-1 hemma på The Valley mot ett tappert kämpande Bolton

Återigen tappar Charlton en ledning på slutet och nu får det vara slut med tappade poäng i matcher som vi bara skall vinna. Trots att man tog ledningen i början på andra halvlek och sedan även hade ett par gyllene tillfällen att döda matchen så blev det gästande Bolton som fick sista ordet i matchen genom en sen kvittering.

Matchen började ganska försiktigt och första kvarten hände inte mycket på ett ovanligt tyst The Valley. Kanske inte så konstigt att Charlton säkrade bakåt i början efter förra helgens match mot Chelsea, då vi släppte in två mål första kvarten. Första chansen i matchen fick Bolton, men Michael Ricketts nickade över i bra läge och ett par minuter senare fick Charlton sin första chans när Radostin Kishishev sköt ett skott strax över Boltonribban. Detta skulle bli starten på en bra Charlton period och man började mer och mer ta över händelserna på planen. Det var bara en storspelande Jussi Jääskelainen som lyckades hålla Bolton kvar i matchen då han räddade bra chanser från Claus Jensen och Mark Fish. Hemmalaget fortsatte att trycka på resten av halvleken och Bolton fick mestadels ägna sig åt att försvara sig. Strax innan halvtid fick också Kevin Lisbie en bra chans, men avslutningen var direkt dålig och första halvlek blev mållös.

Redan i andra halvleks första Charlton anfall blev det mål genom före detta Bolton spelaren Mark Fish. Det var sydafrikanens första mål för året och det kom efter stor kalabalik i Boltons straffområde där bortalaget inte fick undan bollen och till sist kunde Fish skyffla in den till 1-0. Bolton försökte nu lyfta fram spelet lite, men hade problem med att få i gång ett fungerande anfallsspel och det blev mestadels bara ströanfall på chans. Då var det desto mera struktur i Charltons spel och framförallt mittfältet med Scott Parker som general spelade mycket bra och dominerade stort på mitten. Nu väntade alla på att hemmalaget skulle avgöra matchen och både Jason Euell och Kevin Lisbie hade bra chanser, men som så många gånger tidigare så har vi förtvivlat svårt att förvalta våra målchanser. I stället chansar Bolton allt på ett kort och med drygt fem minuter kvar att spela får man också utdelning, då tidigare så osynlige Youri Djorkaeff gör ett konstnummer inne i Charltons straffområde och snyggt cykelsparkar in kvitteringen bakom Dean Kiely.

Charlton gjorde en sista ansträngning i slutet på matchen då man kastade in både Jonathan Johansson och Matthias Svensson för att få till ett nytt ledningsmål, men tyvärr så blev det två tappade poäng i denna matchen och det känns mycket onödigt då vi dominerat stora delar av matchen. För att se till det positiva så behöll vi poängavståndet ner till bottenlagen då inget av dessa lag vann och nu väntar en otroligt viktig match på onsdag mot West Ham på hemmaplan. Kan vi vinna denna matchen så tror jag att vi i stort sett säkrat nytt kontrakt och kan börja titta uppåt i tabellen.