Premier League: The Valley, Lör 19 Apr kl 16:00
Domare: N Barry
Publik: 25 732

20, Izzet
55, Savage

Charlton inkasserade sin tredje raka hemmaförlust och återigen gjorde man en usel match när man föll med 0-2 mot gästande Birmingham.

Ett Charlton som inte hade så mycket att spela för, men som hade desto mer att bevisa intog The Valley på påskaftonen för att visa sin trogna hemmapublik att 1-6 förlusten senast mot Leeds bara var en engångsföretelse. Men återigen blev alla blåsta på konfekten, då Charlton ännu en gång gjorde en usel match och är nu uppe i tre raka hemmaförluster.Som tur är är vi inte indragna i bottenstriden, för som vi spelar just nu hade vi haft svårt att rädda kontraktet om vi nu skulle vara i den situationen.

Till matchen mot Birmingham saknades Shaun Bartlett och Gary Rowett sedan tidigare och nu tvingades även mittlåset Mark Fish och Richard Rufus kasta in handuken på grund av skador. Därför valde Alan Curbishley att spela med Jon Fortune och Tahar El-Khalej som mittbackar, vilket skulle visa sig vara ett mindre bra val. Det var dock inte bara dessa två herrar som inte kom upp i normal standard, utan hela laget är för tillfället i en riktigt djup formsvacka. På topp valde man att satsa på skandinaviskt när Mathias Svensson och Jonathan Johansson bildade forwardsduo utan framgång.

Nu blev det ett hetare Birmingham som vann matchen rättvist och troligen säkrade man kontraktet i och med vinsten. Gästerna var också det bättre laget större delen av matchen och tog rättvist ledningen i den 20:e minuten när Geoff Horsfield spelade fram fransmannen Christophe Dugarry som säkert satte bollen bakom Dean Kiely till 0-1. Återigen ett underläge för Charlton och när vi har förtvivlat svårt att skapa chanser så visste alla att detta skulle bli en tuff eftermiddag. Visst försökte hemmalaget att trycka framåt, men till några farliga chanser kom man inte i första halvlek.

Till andra halvlek så bytte Charlton ut Mathias Svensson och Radostin Kishishev som ersattes av Kevin Lisbie och John Robinson. Det skulle visa ha mindre betydelse för matchen, då tyvärr alla Charlton spelare har tappat formen. En som dock är sig lik är Birminghams Robbie Savage som återigen filmade till sig en straff i den 50:e minuten, då han föll som en döende svan i en duell med Chris Powell. Powells brytning var klockren och tyvärr får drägg som Savage hålla på och skita ner en så fin sport som fotboll. Är i alla fall glad att vi slipper en sådan skådespelare i vårt lag. Straffen som han filmade till sig slog han själv in till 0-2 och matchen var vunnen för våra gäster. Visst var det mycket tid kvar av matchen, men när vi bara lyckas skapa en farlig målchans på 90 minuter så vinner man inga matcher i Premier Leauge.

Hade vissa förhoppningar om seger och att laget skulle ta sig samman efter en tyngre period, men det verkar som att laget är nöjda med att ha säkrat kontraktet och för drygt en månad sedan spekulerade vi i europaspel vilket dock vid detta laget seglat all världens väg på de sista matcherna. Nu väntar Liverpool borta på måndagen och med lagets prestationer senaste tiden så bävar man hur det skall sluta.