Premier League: The Valley, Lör 22 Feb kl 16:00

51, Euell
87, Johanson
90, Johansson

Charlton tog sin femte raka seger och man undrar var denna saga skall sluta ?

De frågetecken som fanns innan matchen rätades ut till många stora utropstecken. Charlton tvingades att ändra i laget då Mark Fish och Paul Konchesky var ävstängda, medans Richard Rufus fick kasta in handuken timmarna innan match på grund av sin skada som han fick på träningen i veckan. <Problemet var att vi nu bara hade fyra backar att tillgå, då även Gary Rowett fanns på skadelistan. Det tvingade Charlton att säkra lite bakåt och spela 4-4-2 i denna matchen, då gästande Aston Villa spelat 4-3-3 i sina senaste matcher. Nu visade det sig att Aston Villa också ändrat till ett 4-4-2 system och det visade sig gynna ett starkt Charlton.

Den nykomponerade backlinjen innehöll Luke Young, Jon Fortune, Tahar El-Khalej och Chris Powell. På mitten hittade vi Radostin Kishishev, Scott Parker, Jason Euell och Super Claus Jensen till vänster, medan vi började med Kevin Lisbie och Shaun Bartlett på topp. Även Graham Taylor hade ändrat en hel del i laget och vår gamle lagkapten Mark Kinsella spelade från start och fick stående ovationer från publiken. Men under matchen såg vi inte mycket av Kinsella och ingen Villa spelare kom nog upp i normal standard ? Första halvlek var ganska dålig och det var faktiskt Aston Villa som skapade första målchansen, men Peter Crouch avslut var direkt uselt. Båda lagen startade svagt och hemmalaget var nog lite osäkra på den nya backlinjen, men efterhand tog man över allt mer av spelet och framförallt vårt mittfält började dominera matchen. Men de första 45 minuterna går inte till historieböckerna som någon av de bättre, utan det var mer kamp än skönspel och Charltons bästa chanser hade Kevin Lisbie med ett skott över och Jason Euell som också sköt ett volley skott strax över.

Andra halvlek blev då betydligt bättre och redan i 51:a minuten tog hemmalaget ledningen när Claus Jensen spelade fram Jason Euell, som vände om i straffområdet och 1-0 var ett faktum. Redan nu såg Villa ut som ett slaget lag och Charlton kunde spela ut på ett helt annat sett än i första halvlek. Bortalaget försökte ändra matchbilden med tre ganska tidiga byten, där bland annat Marcus Allbäck blev inbytt för en gång skull. Men som övriga Villa spelare så var han ganska anonym och även om vi skulle få vänta ganska länge innan matchen var definitivt avgjord, så kändes det hela tiden stabilt då Villa skapade absolut inget framåt.

Även Charlton gjorde sina tre byten och att slänga in Jonathan Johansson skulle visa sig speciellt lyckat denna kväll. För i den 87:e minuten tog sig Scott Parker förbi på vänsterflanken och det precisa inlägget når Jonatan Johansson som enkelt rakar in 2-0. Bara minuterna senare så gör JJ 3-0 i en tilltrasslad situation inne i Villas straffområde, där även Mathias Svensson var inblandad. En klar och rättvis seger för ett Charlton som förvånar många och nu intar vi en 6:e plats i Premier Leauge ! Inte illa av ett lag som många tippade skulle trilla ur i år, men en sak är säker att nu skall vi suga på denna karamellen och sedan ladda för årets match för oss Charlton fans.

På söndag bänkar vi oss framför burken för se våra idoler springa in på Highbury och ett möte med ligans absolut bästa lag Arsenal. Ett lag som lekte med Manchester City, som i och för sig spelade med självmordstaktik, men det skall bli mycket intressant att se vad lilla Charlton kan göra mot dessa världsstjärnor !?