Premier League: The Valley, Lör 14 Sep kl 16:00

44, Henry
67, Wiltord
88, Edu

Charltons fans fick ännu en gång gå hem i från The Valley besvikna över den tredje raka hemmaförlusten i år och inte en vinst på hemmaplan sedan 15:e mars.

Men denna gången var det motståndet som var för bra, helt enkelt ett nummer för stort för Charlton. Annars började hemmalaget alldeles lysande och tryckte på bra och var på Arsenal spelarna som bålgetingar. Men tyvärr förvaltade man inte sina chanser i mål och det måste man givetvis för att kunna störa ett lag av Arsenals kaliber.

Jonathan Johansson och Jason Euell hade båda bra chanser att ge hemmaelvan ledningen, men bortaförsvaret redde ut stormen och efter hand började ""Gunners"" äta sig in altmer i matchen. Det räcker tyvärr inte att spela bra fotboll i 25 minuter mot ett topplag, för det var allt Charlton klarade av i dag. Sakta började Arsenal föra matchen och Patrick Viera började ta över allt mer av mittfältsspelet, plus att kantgubbarna Sylvain Wiltord och Kolo Toure började ta sig runt på kanterna alltmer ofta. Men det skulle dröja till den 44:e minuten innan 0-1 bollen var ett faktum när Dennis Bergkamp spelar fram Thierry Henry som inte gjorde något misstag. Ett mål som troligen tog musten ur hemmalaget som inte riktigt lyckades bjuda upp till dans i andra halvlek.

I stället var det Arsenal som styrde skeendet på plan, utan att Charlton lyckades störa dem nämnvärt. Enda gången man lyckades störa David Seaman var när Kevin Lisbie vann en duell mot Seaman och bollen studsade till Jason Euell som tyvärr lobbade utanför. Om inte innan så blev det ridå ner när 0-2 kom i den 67:e min av matchen då Sylvain Wiltord rakar in bollen i öppet mål framspelad av landsmannen Patrick Viera. Charlton bytte in både Jesper Blomqvist och Mathias Svensson, men lyckades inte förändra matchbilden ändå. Två minuter innan matchslut gjorde så Arsenal 0-3 genom inhoppande Edu. Om vi summerar matchen så räcker det inte att spela bra i bara ca 30 minuter, för då tar man absolut inga poäng av topplagen. Nu har vi rasat ner till 16:e plats och bara en poäng ner till nedflyttningsplats. Även om säsongen inte kommit så långt så spelar Charlton en ytterst viktig match på lördag borta mot Southampton.

Också det ett lag som börjat säsongen med grus i maskineriet, men förhoppningsvis kan Alan Curbishley mobilisera styrkorna i veckan så att vi kan ta minst en poäng. Skulle inte vara kul med ännu en förlust och sedan stöta på ett hungrigt Manchester United hemma nästa omgång ! COME ON CHARLTON !