Premier League: Reebok Stadium, Lör 24 Aug kl 16:00
Domare: Messias
Publik: 21 753

2, Självmål         26, Bart-Williams
71, Euell

En turbulent vecka som började med en förlust på övertid mot Chelsea, fortsatte med att vår lagkapten Mark Kinsella blev såld till Aston Villa och som om inte det räckte så låg första bollen bakom Dean Kiely i Charlton målet redan efter 90 sekunder i borta matchen mot Bolton. Men killarna visade en otrolig moral och lyckades vända det tidiga underläget och vann till sist matchen med 1-2.

Matchen han knappt börja innan första målet kom när Boltons Paul Warhurst skjuter ett skott som Dean Kiely lyckas parera men inte bättre än att Youri Djorkaeff kunde stöta bollen i mål till 1-0. Motigheterna fortsatte när nyförvärvet från Leicester Gary Rowett blev skadad redan efter sex minuter och fick ersättas av veteranen Steve Brown. Sakta, sakta började Charlton äta sig in i matchen och i den 26:e minuten blåste domaren staff efter att Boltons Bruno N Gotty tryckt ner Richard Rufus inne i straffområdet. Ett Charlton som lyckades missa fyra straffar förra året och tydligen var det inte klart med vem som skulle slå straffen!?

Lagkaptenen Graham Stuart gav bollen till Jason Euell som inte visade allt för mycket intresse av att slå straffen och tittade vädjande till Chris Bart-Williams som slagit straffar för Nottingham Forest tidigare. Chris stegade fram och tog bollen, la upp den på punkten och slog enkelt bollen i mål, när han lurar Jussi Jääskeläinen åt ena hållet och lägger bollen åt andra. Kvitterat på Reebok Stadium och Charlton visar mer och mer att man kan spela bra fotboll i ljusa stunder. Man fortsätter att dominera halvleken ut men det blir inte fler mål utan första halvlek slutar 1-1 med plus för Charlton.

Redan i inledningen av andra så har Jonathan Johansson en fin chans, men vi får vänta till 71:a minuten innan avgjörandet kommer. King Claus Jensen driver upp bollen på mitten och slår en perfekt boll ut till Graham Stuart till höger som lägger in bollen till Jason Euell som trycker in 1-2 från nära håll. Lite smolk i all glädje var att Graham Stuart vred knät ur led och fick utgå för dagen. Han kommer att undersökas under måndagen, så kanske finns han åter på planen i morgondagens match mot Tottenham.

För att säkra tre pinnar så bytte man in både Kevin Lisbie och Matt Svensson, där Svensson fick stångas ensam på topp och man flyttade ner Jason Euell på mitten. Men det var definitivt Dean Kiely i målet som räddade alla poängen till Charlton denna eftermiddag. I slutet på matchen tryckte Bolton på bra och både Kevin Nolan & Dean Holdsworth hade bra chanser som Deano klarade upp.

Det viktigaste för dagen var absolut att vi lyckades bärga tre poäng i denna svåra bortamatch så att vi får lite andrum inför matchen mot Spurs i morgon kväll. En match där jag tror att Charlton har bra chans att vinna, dels för att Tottenham brukar passa oss bra och dels att viktorian i lördags gav mycket självförtroende.