Premier League: St Andrew's, Lör 21 Dec kl 16:00
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: R Styles
Publik: 28 837

67, Devlin 37,Jensen

Trots att Charlton tog ledningen genom Claus Jensen i första halvlek efter ett konstmål och att Birmingham fick en man utvisad, så fick Charlton bara med sig en poäng i denna svåra bortamatch.

Birmingham borta är ingen lätt uppgift och även om nu Charlton tog en poäng så är man ändå lite missnöjd resultatet. Matchen slutade 1-1 och som alla trodde så blev det mer kämpa än skönspel, för detta är två lag som absolut inte viker ner sig eller går undan i närkamperna. Birmingham spelar tufft och det bevisar också att laget hittils dragit på sig 52 gula kort och 3 röda, vilket kan bli problem för laget framöver om man dels drabbas av skador och sedan har spelare avstängda varje match.

Charltons Scott Parker och Robbie Savage som båda fick gula kort i matchen hade många härliga dueller och även Savage och gamle lagkamraten Gary Rowett hade ett par duster där de munhöggs och inte var det trevliga saker de sa till varandra. Charlton tvingades stuva om lite i laget nu när Richard Rusfus blivit skadad på träning och när Jason Euell var avstängd för sin femte varning.

Man började nu matchen med en 4-4-2 uppställning där Luke Young gick ner ett steg som högerback och Claus Jensen gick in på innermittfältet i hop med Scott Parker. Med från start igen var också Paul Konchesky som började som vänsterbreddare, med Chris Powell bakom sig. Första halvlek var en jämn historia och båda lagen skapade ett par bra chanser för att ta ledningen, där framförallt Charltons unge forward Kevin Lisbie hade gyllene tillfälle att ge gästerna ledningen, men det vill sig inte för Lisbie som fick gå mållös från planen igen.

Men ett mål skulle det bli i första halvlek och det var inte vilket mål som helst, utan ett mål som var otroligt snyggt efter fina individuella prestationer. Charltons mittfältare Scott Parker och Claus Jensen väggspelar igenom Birmingham försvaret och när Jensen ställs ensam med hemmamålvakten Nico Vaesen så skottfintar han åt höger, målvakten lägger sig ner och då drar Claus Jensen med sig bollen till vänster och rullar in bollen i öppet mål!

Ledning i halvtid med enda målet och som om inte det skulle vara nog så började även andra halvlek bra för gästerna, för redan i den 54:e minuten blev Geoff Horsfield utvisad efter att kapat Luke Young fult. En av de få saker som domaren Rob Styles lyckade göra rätt under denna eftermiddag, för annars var han helt under isen och viftade med korten i parti och minut. Efter utvisningen började hela St Andrews att koka och hemmafansen manade på sitt lag ännu mer nu med en man mindre på plan.

Skall sanningen fram så spelade hemmalaget bättre med tio man, för man fortsatte att trycka på och spelade matchen ut med bara tre backar. Tyvärr backade Charlton för långt tillbaka med sitt lag och blev lite fega i sitt spel, i stället för att fortsätta att trilla boll och försöka spela ut Birmingham. I den 67:e minuten skulle så en viss herr Styles i svart visa upp sig igen, denna gången när han blåste straff när Aliou Cisse trillade inne i straffområdet efter en närkamp med Claus Jensen och troligen var det bara Styles som hittade den straffen !

Charlton försökte sedan trycka upp laget igen efter hemmalagets kvittering, men närmare ett par halvchanser av Parker och Lisbie kom man inte denna eftermiddag. Vi intar nu en elfte plats med 25 poäng och vårt första mål att komma upp i 40 poäng och säkra kontraktet känns som att vi skall reda ut med marginal då bara halva serien är spelad. Nu väntar en intensiv period med mycket matcher och först ut är Tottenham(b) på torsdag, sedan blir det två hemmamatcher mot West Bromwich och West Ham på nyårsdagen. En ytterst viktig period, men jag är hoppfull om att vi kan spela in ganska många poäng i dessa matcher, för laget verkar mycket hungrigt på segrar och som det ser ut nu så kan vi mycket väl klättra upp ett par steg till i tabellen.