Matchrapport  Aston Villa- Charlton

Premier League: Villa Park, Ons 11 Sep kl 20:45
Resultat:
 2 - 0  (0 - 0)
Domare: Poll
Publik: 26 483


 

Målgörare
79, De la Qruz
83, Moore

Första bortaförlusten kom i Birmingham när hemmalaget Aston Villa vann mot ett blekt Charlton med 2-0.

Charltons upp och ner form fortsätter och efter en kanonmatch borta mot West Ham förra helgen, gjorde laget ett mycket blekt intryck mot Aston Villa. Manager Alan Curbishley gav samma lag som startade mot West Ham chansen, så det fanns ingen Jesper Blomqvist eller Robbie Mustoe i truppen till denna match.

Charlton startade dock matchen starkt med ett par tidiga hörnor och Luke Young var ytterst nära att ge bortalaget ledningen på en av dem. Men efter denna anstormning föll laget tillbaka och Aston Villa tog över alltmer av spelet och började dominera matchen. Det verkade nästan som att Charlton satsade allt på ett kort för att få ett tidigt mål och när det inte lyckades så backade man hem i ett försök att få med sig en poäng hem till huvudstaden.

Villa dominerade spelet men det var bara Juan Pablo Angel som visade lite farlighet framför mål och Dean Kiely fick sträcka ut ett par gånger för att hålla målet rent från påhälsning. Även strulputten Alpay hade ett bra skott från distans, men Kiely i målet var som vanligt på sin vakt. Sen fanns där en annan spelare i Villa laget som var sugen på att visa vad han kan, Mark Kinsella som gjorde sin första match mot sina forna lagkamrater och Mark var bra även om det inte blev något mål denna kväll.

Bästa chansen för Charlton i första halvlek hade danske Claus Jensen som efter samarbete med Jason Euell fick i väg ett skott som dock Peter Enckelman klarade. Annars var det ett dåligt Charlton som inte alls kom upp i normal standard och denna kväll såg Aston Villa både snabbare och starkare ut.

Andra halvan på matchen blev den första lik med hemmalaget som förde matchen, dock utan att skapa så mycket. Inte hellre Charlton lyckades skapa några farligheter och denna torftiga tillställning såg mer och mer ut att sluta mållös.Men det fanns en man från Ecuador och en ung talangfull Villaspelare som ville annat, för i den 79:e minuten sprang Ulises De La Cruz slalom mellan Charlton försvaret och 1-0 var ett faktum. Bara fyra minuter senare var det dax för 2-0 när 18 årige Stefan Moore spelade bollen på ena sidan av Richard Rufus och sprang på den andra.Sedan fri med Dean Kiely gjorde han inget misstag och nu lyste det 2-0 på anslagstavlan.

På lördag väntar en mycket svår match hemma mot Arsenal och förhoppningsvis kommer vi att få se Gary Rowett och Scott Parker göra comeback efter skada, båda kommer att testas på lördag. Eventuellt kommer även Jesper Blomqvist att ingå i laget, en sak är i all fall säker, vi måste få ett mer stabilt spel än vad som är fallet nu. Det liknas mest vid berg & dalbana med ena matchen bra och nästa usel. Vi får hoppas på det bästa och att kanske inte Arsenal har någon av sina bättre dagar, får då kommer Charlton att få det hett om öronen.

Laguppställning Aston Villa

Enckelman, Mellberg, Alpay, Staunton, De la Cruz, Kinsella, Johnsen, Samuel, Barry, Allbäck (75), Angel (89).
Avb: Hendrie, Moore (75), Hitzlsperger, Postma, Crouch (89).

Laguppställning Charlton

Kiely, Young, Rufus, Fortune, Powell, Kishishev(69), Bart-Williams (75), Jensen, Robinson, Euell, Svensson(85).
Avb: Rachubka, Bartlett(75), Brown(69), Fish, Johansson (85).

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-11-12