Inför matchen West Ham - Charlton

Premier League: Upton Park, Lör 31 Aug kl 16:00

Charlton gästar i dag West Ham på Upton Park och det blir tredje London derbyt på fyra matcher. Man möter ett West Ham som man alltid haft svårt för. Förra årets möte på Upton Park slutade med hemmaseger på 2-0, medans kampen på The Valley slutade 4-4 efter en vildavästern match som ger varje tränare gråa hår.

West Ham inledde årets säsong med att möta Newcastle på bortaplan och det blev en klar hemmaseger med 4-0. Inte mycket att orda om då Newcastle gjorde en mycket bra match denna afton. Sen tog man emot mästarlaget Arsenal på hemmaplan och denna dramatiska match slutade 2-2. Ett resultat som Arsenal skall vara mycket nöjda med, då West Ham var det klart bästa laget för dagen och ledde med 2-0 med bara 25 minuter kvar av kampen. Tillråga på allt missade West Ham också en straff, slagen av Freddie Kanoute vid ställningen 2-1 till hemmalaget. I veckan skulle man egentligen mött Fulham, men på grund av Uefa cup kval för Fulham så flyttades matchen.

Charlton har startat säsongen darrigt med två hemmaförluster mot Chelsea ( 2-3 ) och Spurs ( 0-1 ). Lite turligt vann man dock bortamatchen mot Bolton med 2-1 trots tidigt underläge i matchen. Efter en bra match mot Chelsea trots förlust, så har inte Charlton kommit upp i normal PL klass. Visserligen blev det tre poäng mot Bolton, men senaste matchen hemma mot Spurs var ingen höjdare, med svagt spel och lite skapade chanser mot ett kompakt bortaförsvar. Till dagens match saknas Paul Konchesky som är avstängd tre matcher, eventuellt också Gary Rowett och Scott Parker som testas timmarna innan matchstart. Av nyförvärven som skrev på i går så ingår Robbie Mustoe i truppen, medan Jesper Blomqvist får vänta tills nästa lördag mot Aston Villa innan han är spelklar.

I eftermiddag stöter vi på ett West Ham som är mycket svåra att lura av poäng på Upton Park. Senast någon vann vann mot West Ham borta var Manchester United som tog tre poäng med sig hem i en 3-5 match i mars månad i år. Båda lagen behöver poäng för att få lite fast mark under fötterna, så en alltid optimistisk Charlton supporter tippar att dagens drabbning slutar 2-2.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-08-30.