Inför matchen Fulham - Charlton

FA-cupen: Loftus Road, Sön 26 Jan kl 16:00

Efter en enkel seger senast mot Exeter stöter nu Charlton på Fulham i FA cupens fjärde omgång.

Båda lagen vann ganska enkelt i förra omgången av FA cupen, där Charlton Vann hemma mot Exeter med 3-1 efter två mål av Jonathan Johansson och Fulham vann sin hemmamatch mot Birmingham också med 3-1 efter övertygande spel. 

Ett Fulham som vi har mött en gång redan i år på Loftus Road och den gången vann hemmalaget med 1-0. 
En match där Charlton definitivt skulle haft en poäng med sig hem, men målskyttet klickade och stolparna räddade Fulham två gånger. 

Nu är det ny match och nya förutsättningar mellan två lag som haft helt olika säsonger. Fulham startade säsongen bra och såg ett tag ut som att man skulle kunna haka på topplagen, men sen kom man in i en negativ trend där segern senast mot Middlesbrough var den första sedan 9:e december. 

För Charltons del så inledde man säsongen ganska knackigt, men efterhand har man spelat upp sig och på de senaste tolv matcherna har man bara förlorat sandmatchen mot Chelsea. Många trodde nog att Charlton kommit in i en formsvacka efter det nederlaget, men man visade att tvivlarna hade fel. Det blev i och för sig bara oavgjort hemma mot Bolton efter sen bortakvittering, men senast hemma mot West Ham gjorde man en av årets bästa matcher och vann ganska enkelt med 4-2. 

Fulham kommer troligen till spel med samma lag som senast och spelar 4-4-2. Mot Middlesbrough vann man helt rättvist och man verkar vara på väg in i en positiv trend igen. Vi får framförallt se upp med deras offensiva spel där högerkanten är mycket bra med Steve Finnan och danske Bjarne Goldbaek. 

Anfallarna jobbar hårt men både Steve Marlet och Facundo Sava hade svårt att övertyga senast, så precis som i Charltons fall så är det nästan så att mittfältet är den målfarligaste lagdelen. Bakåt ser det ganska stabilt ut även om Maik Taylor i målet inte alltid ser helt stabil ut och Rufus Brevett på vänsterbacken är ofta en fara för egna laget med mycket chanstagningar i passningsspelet. 

I Charltons fall så tror jag att de åter kommer att spela 3-5-2 och troligen får samma lag som senast chansen från start. Varken Luke Young eller Gary Rowett kommer att vara tillbaka i laget till denna matchen, även om det fanns en liten chans att Young skulle kunna spela så tycker jag det är bättre att han vilar en match till. 

Senast mot West Ham var det framförallt bakåt som vi visade brister och emellanåt var det mer en lovligt rörigt i försvaret. Framåt var det dock en hundraprocentig match där anfallarna Shaun Bartlett och Kevin Lisbie jobbade hårt, men tyvärr har dessa herrar svårt att göra mål även om de skapar mycket chanser. 

Så återigen var det mittfältarna som gjorde alla målen igen, med Scott Parker på två mål, Claus Jensen som återigen knorrade in en frispark och Radostin Kishishev som gjorde sitt första mål för året. Kan vi spela lika bra anfallsspel mot Fulham har vi en mycket bra chans att vinna matchen och framförallt så hoppas jag att vi vinner matchen om mittfältet som vi gjorde mot West Ham senast, där Scott Parker fullständigt överglänste West Hams nyförvärv Lee Bowyer. 

Det kommer troligen att bli en tuff och tät match mellan två lag som gillar att spela fotboll och Charltonredaktionen tippar att matchen mellan Fulham-Charlton slutar 1-2 med Kevin Lisbie och Jason Euell som målskyttar. 

Innan matchen kommer det också att delas ut fyratusen röda masker som Charltons fans skall sätta över ögonen när, eller om laget gör mål, vilket en viss Facundo Sava i Fulham gjorde senast han avgjorde matchen mot Charlton. 
Vi hoppas att Charlton fansen på plats får användning av sina masker och gärna många gånger ! 

Trolig laguppställning

Kiely 
Fish
Rufus
Fortune 

Kishishev
Jensen
Euell
Parker
Powell 

Lisbie
Bartlett 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-01-25