Inför matchen Charlton - West Ham

Premier League: The Valley, Ons 22 Jan kl 16:00

Charlton tar i kväll emot Londonkollegan West Ham i den uppskjutna matchen från nyårsdagen.

Hemmalaget ville spela matchen så fort som möjligt, medan West Ham från början ville spela matchen först i mars månad. Troligen mycket för att gästerna har en rad spelare på skadelistan och vid spel i mars hade man haft stor chans att få med dessa spelare i laget. Gästerna som just nu ligger sist i PL har förstärkt laget med Lee Bowyer och Les Ferdinand nu i januari. Två spelare som troligen kommer att starta på The Valley och vi får se upp med ett hårt pressat West Ham i kväll som bara skriker efter en trepoängare. Man har inte vunnit en match sedan mitten på oktober då man vann mot Fulham och är nu uppe i tretton raka utan seger.

Men vi skall absolut se upp med West Ham som har potential att ligga betydligt högre upp i tabellen, men när man kommer in i en trend när man inte vinner matcher är det tungt och man får absolut inget gratis när man ligger under strecket som Glenn Roeders lag gör. Framåt är laget starkt med ett bra mittfält och ett troligt anfallspar i Defoe och Ferdinand som båda vet var målet är beläget. Problem finns definitivt bakåt med en i bland mycket ostabil backlinje och en målvakt i James som antingen är magiskt bra eller direkt usel.

Charlton hoppas jag kan vinna denna matchen och komma in i vår segertrend igen. Vi har inte förlorat hemma sedan slutet på september då Manchester U vann med 1-3 och är nu uppe i sju matcher hemma på The Valley utan förlust. Till matchen i kväll har manager Alan Curbishley en del huvudbry hur han skall formera laget och det är svårt att sia om hur startuppställningen kommer att se ut. Själv tror jag att man kommer att spela 4-4-2 precis som gästerna, men det kan även bli en återgång till 3-5-2 som vi tidigare spelat framgångsrikt.

Senast släppte vi återigen ledningen i slutet på matchen efter att dominerat matchen mot Bolton och det är tredje gången denna säsongen vi släpper ledningar i slutet på matcherna. Har dock förhoppningar om att med ett starkt försvarspel hålla nollan i denna match precis som senast vi mötte West Ham i höstas och vann med 2-0. Förhoppningsvis får vi även i gång vårt anfall med Bartlett och Lisbie, för det finns potential i dessa herrar, men tyvärr har de otroligt svårt att förvalta sina skapade chanser. Hoppas dock att det vänder i dag och att de kan trycka in någon boll bakom Mr James i West Ham buren.

Sedan har vi ju också två bekantingar i gästernas lag då både Defoe och Bowyer är två Charltonprodukter från början. Redaktionen är som vanligt hoppfull och tippar att matchen slutar med en hammaseger på 2-0 efter mål av firma Lisbie & Bartlett.

Trolig laguppställning


 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-01-22