Inför matchen Charlton - Southampton

Premier League: The Valley, Lör 26 Apr kl 16:00

Efter sju matcher utan vinst krävs det en vinst idag. Nu vänder det!

Charlton tar under lördagen emot svensklaget Southampton och nu måste det vända för Alan Curbishleys lag efter en usel period. Efter fjorton raka matcher utan förlust under vinter månaderna, så är nu Charlton uppe i sju raka utan vinst och vid en eventuell förlust i morgon så har vi fyra raka hemmaförluster på The Valley. <BR><BR>Förra året inträffade precis samma sak när Charlton sjönk som ett ankare genom tabellen på våren och i år har vi dalat från sjätte plats till dagens tolfte på två månader. Troligen är orsaken att vi har en av ligans tunnaste trupper och framförallt har vi haft ont om backar hela våren.

Nu saknar vi Gary Rowett som är långtidsskadad och Tahar El Khalej som också missar matchen mot sin forna klubb. Sen lär vi även sakna Mark Fish som inte är helt återställd efter sin knäskada och Richard Rufus som kommer till spel, men som opereras nästa vecka för sina knäproblem. Lägg därtill unge Michael Turner som är utlånad till Leyton Orient säsongen ut, så förstår nog alla att förrvirringen är total när vi inte ens kan ställa en komplett fyrbackslinje på benen.

Men efter en tid av dåliga resultat och uselt spel, så vände kanske trenden ändå under matchen mot Liverpool borta i måndags. Visst förlorade vi matchen med två insläppta mål de sista minuterna, men tillbaka till denna match hade vi det stora fighterhjärta som Charlton spelarna tidigare haft, men som saknats den senaste tiden. Nu jobbade alla för varandra och Liverpool skall var mycket nöjda med att de fick alla poängen med sig från denna matchen. Hoppas nu att Southampton skall få sota för detta och att Charlton kan visa sin trogna hemmapublik att den senaste tidens dåliga resultat är glömda.

Det är nu två lag som inte har mycket att spela för som möter varandra och det lag som kan plocka fram det där lilla extra för dagen kommer att vinna. Southampton har gjort en mycket bra säsong och har en FA cup final mot Arsenal att se framemot om en knapp månad och till hösten kommet det att bli europaspel för svensklaget. Något som även Charlton suktade efter för två månader sedan, men som snabbt har försvunnit med lagets dåliga resultat.

Nu tror dock redaktionen att Charlton vinner och tippar att matchen mot Southampton slutar 2-1. Framförallt är laget skyldiga att visa sina fans att de kan prestera betydligt bättre än vad de gjort senaste månaderna.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-04-26.