Inför matchen Charlton - Newcastle

Premier League: The Valley, Lör 15 Mar kl 16:00

Två av Premier Leauges formstarkaste lag, Charlton och Newcastle drabbar samman på The Valley på lördageftermiddag.

Ett Newcastle som måste vinna för att ha en lite chans att haka på toppduon Arsenal och Manchester U. Nu ligger man på tredje plats och har 55 inspelade poäng, medan vi hittar Charlton på en sjätte plats med 45 poäng. Ett Charlton som var spelledigt förra helgen och som i förra omgången inte riktigt kunde matcha Arsenal på Highbury, så till matchen mot Newcastle lär vi få se ett revanschsuget och spelsuget hemmalag.

Frågan är nu hur Alan Curbishley kommer att formera laget till lördagens match. Senast mot Arsenal spelade man 4-4-2, men om jag själv får tycka så passar laget bättre för att spela med ett 3-5-2 system, men frågan är om man vågar det mot ett mycket starkt Newcastle ? Vi får svaret i morgon eftermiddag, men jag tror på det förstnämnda och det innebär att Dean Kiely som vanligt startar i mål, mendans vi troligen kommer att ha en fyrbackslinje med Luke Young till höger, Chris Powell till vänster och Mark Fish och Richard Rufus som är tillbaka efter sin skada i mitten.

På mittfältet lär vi hitta Radostin Kishishev till höger, Jason Euell och Scott Parker på innermittfältet, medans Super Claus Jensen nog återigen är förpassad till vänster eller om man väljer att satsa på en naturlig vänsterytter och låter Paul Konchesky spela ? Som forwards hoppas jag att Kevin Lisbie och Jonathan Johansson kommer att spela, då Shaun Bartlett som spelat de flesta matcher från start visar noll form, medans JJ börjat hitta den form vi väntat på.

Hos gästande Newcastle som ofta spelar en offensiv fotboll, på gränsen på att i bland bli lite för offensiv hittar vi idel klasspelare. På topp finns målkungen Alan Shearer och speedkulan Craig Bellamy, medans vi på mitten hittar spelare som Kieron Dyer, Gary Speed, Jermain Jenas, Laurent Robert och Nolberto Solano. Inga dussinspelare och knivskarp konkurens om platserna.

Problemet med Newcastle är försvarsspelet, men kanske får man en bättre stabilitet i och med köpet av Jonathan Woodgate? Vi lär i alla fall få se en positiv match med två lag som vill haka på topptåget och redan nu kan vi nog utgå i från att det inte kommer att bli mållöst !

Newcastle har aldrig vunnit på The Valley i Premier Leauge och jag tror inte man gör det i morgen hellre. Förväntar mig en underhållande och temporik match med många mål och tippar att matchen mellan Charlton-Newcastle slutar 3-2 efter hemmamål av Jonathan Johansson(2) och Jason Euell.

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2003-03-14.