Inför matchen Charlton - Leeds

Premier League: The Valley, Lör 5 Apr kl 16:00

Alla som spekulerade innan säsongen trodde att Leeds skulle tillhöra topplagen och att Charlton skulle få kämpa för att säkra kontraktet. Nu när lagen möts på lördagen är det precis tvärtemot, då Leeds kämpar för att rädda nytt kontrakt och Charlton har chans på en plats ut i europa nästa år.

Leeds säsong har varit bedrövlig på alla plan, då de dels har usel ekonomi och sedan har laget gått kräftgång nästan hela säsongen. Man startade säsongen bra, men det är väl det enda positiva man haft denna säsongen !? Efter den fina starten har man dalat i tabellen och blivit av med spelare som Jonathan Woodgate, Lee Bowyer, Robbie Keane, Robbie Fowler, Oliver Dacourt och den spelare det hela började med då Rio Ferdinand lämnade klubben för att skriva på för Manchester United innan säsongsstarten. Nu senast lämnade managern Terry Venables rodret och Peter Reid skall försöka rädda denna fina klubb kvar i Premier Leauge.

Personligen är jag förste man i kön som hoppas att man klarar av det, då det finns klubbar som visat betydligt mindre fotbollskunnade detta året och som förtjänar en nedflyttning mer än vad Leeds gör. Klart är det att West Bromwich och Sunderland lämnar ligan, men vem blir det tredje laget ? West Ham har haft en usel säsong och borde ligga bra till för att trilla ner, men även Bolton, Leeds och Birningham ligget i riskzonen för att trilla ur. Vi får se hur det går för det sargade Leedslaget och även om jag tror att de klarar nytt kontrakt, så hoppas jag att vi kan ta en dubbel mot dem genom att vinna på The Valley i morgon eftermiddag.

Tillbaka i Charlton är Scott Parker efter sin sjukdom förra matchen och efter tre matcher utan seger hoppas jag att vi vänder trenden i morgon med en seger. Troligen blir det 4-4-2 i morgon, men till nästa säsong hoppas jag att Alan Curbishley betsämmer sig för vilket spelsystem man skall använda och inte växlar från match till match med olika system. Jag tror att vi kan utnyttja Leeds misstag, för lag som ligger risigt till i tabellen och behöver en vinst blottar sig ofta bakåt. Förhoppningsvis kan vi utnyttja detta om vi har tålamod i vårt spel och Leeds akilleshäl är just att man släpper in mycket mål trots att man har en av ligans bästa målvakter i Paul Robinson.

I höstas vann Charlton med 2-1 efter ett solomål av Scott Parker i slutminuterna och jag hoppas på något liknande denna gången. Redaktionen tippar att matchen Charlton-Leeds slutar 3-1 efter mål av Kevin Lisbie, Claus Jensen och Mark Fish.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-04-05.