Inför matchen Charlton - Bolton

Premier League: The Valley, Lör 18 Jan kl 16:00

Hemmastarka Charlton tar emot bortasvaga Bolton på The Valley. Läge för en skräll?


Efter ett par dagars diskuterande om Chelsea matchen som spelades på en usel plan och där Charlton lämnat in en protest i efterhand är det nu återigen dax att fokusera på nästa match. På menyn står nu Bolton på hemmaplan och jag har stora örhoppningar om en seger, vilket skulle innebära att vi tar ett stort kliv mot nytt kontrakt.

Lördagens motståndare Bolton har haft en tung säsong och parkerar just nu på platsen precis ovanför nedflyttningsstrecket. Man har på pappret ett ganska bra lag med spelare som; Okocha, Frandsen, Djorkaeff och Ricketts i laget, men man får inte ut mycket av laget även om man ofta spelar ganska bra fotboll och till Charlton matchen kommer man med tre mållösa matcher. På bortaplan har man inte varit så lyckade och på elva matcher har man bara vunnit två, spelat två oavjorda och förlorat hela sju matcher. Men vi skall se upp med denna matchen för Bolton har kapacitet att ligga högre upp i tabellen och kan blixtra till med bra fotboll vilket Newcastle bland annat fick erfara för en månad sedan när Bolton vann med 4-3.

Hoppas Charlton kommer taggade till tusen efter förlusten mot Chelsea och återställer ordningen med en ny hemmaseger. Vi har en otroligt viktig månad framför oss när förutom Bolton även kommer att möta West Ham och West Bromwich som båda ligger på nedflyttningsplats. Kan vi på dessa matcher få med oss sex poäng så skulle vi vara ganska säkra på nytt kontrakt och klubben skulle få lite lugn & ro att planera inför nästa säsong med allt vad det innebär med nya kontrakt med spelarna som redan finns i Charlton och eventuellt nya spelare som förstärker laget.

Min förhoppning till Bolton matchen är att vi kommer att spela 3-5-2 även om Gary Rowett är skadad och det skulle betyda att vi plockar ner Chris Powell på en backplats. Hoppas även att man vågar satsa på Paul Konchesky, Luke Young som yttermittfältare och ett innermittfält med Claus Jensen, Scott Parker och vår skyttekung Jason Euell tillbaka i sin fria roll mellan mittfält och anfall. På topp kommer man troligen att satsa på firma Shaun Bartlett och Kevin Lisbie, för ingen av de spelare som konkurerar om forwardsplatserna har imponerat när de väl fått chansen även om nu Johathan Johansson gjorde två mål i FA cupen mot Exeter.

Men det är stor skillnad på att möta ett av ligasystemets sämre klubbar och ett PL försvar. Även Mathias Svensson har haft svårt att övertyga om att han skall ha en ordinarie forwardsplats efter sina framträdande i reservlaget, även om det är en spelare jag personligen gillar. Redaktionen tror på seger och tippar att lördagens match mellan Charlton-Bolton slutar 3-1 efter mål av Jason Euell, Claus Jensen och Shaun Bartlett.

Trolig laguppställning

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-01-18