Inför matchen Charlton - Aston Villa

Premier League: The Valley, Lör 22 Feb kl 16:00

The Addicks är ett av ligans allra formstarkaste lag just nu. Dock har man aldrig besegrat Aston Villa i Premier League.

Är det något lag vi alltid har svårt mot är det Aston Villa, ett lag som vi aldrig vunnit mot i Premier Leauge och inför matchen i morgon på The Valley är jag lite tveksam att första vinsten kommer. Förra årets hemmamatch förlorade vi med 1-2 och i höstas när vi mötte Villa så vann hemmalaget med 2-0 efter årets sämsta insats av Charlton.

Men sedan dess har Charlton genomgått en förvandling och nu är vi ett helt annat lag, än vad vi var i början på höstsäsongen. Gästande Aston Villa hittar vi på en 12:e plats med 35 poäng och det är ett lag som ena gången spelar briljant fotboll, för att nästa match lira direkt dåligt. Villas bortafacit är inget att skryta med och enda segern hittils på bortaplan kom förra månaden när man krossade hemmastarka Middlesbrough med hela 5-2. Men senast mot Fulham borta så förlorade man igen efter en ganska dålig insats. Man har på sista tiden spelat 4-3-3, men frågan är om man gör det i morgon när Dion Dublin är avstängd? Även skadade duon Steve Stanton och Mark Delaney missar matchen, medans det är frågetecken för om Ian Taylor och Hassan Kachloul kommer att spela. Lite konstigt att Villa inte ligger bättre till, när man hittar klasspelare som Olof Mellberg, Dion Dublin och Darius Vasell i truppen, men man har saknat den stabilitet som bland annat Charlton hittat i laget.

Charlton har dock många frågetecken inför matchen i morgon, då Mark Fish och Paul Konchesky är avstängda, medans Gary Rowett, Graham Stuart, Robbie Mustoe finns på skadelistan. Man kommer att testa Luke Young inför matchen och med de problem vi har just nu i backlinjen så hoppas jag verkligen att han kan spela. Jag tror att vi kommer att spela 4-4-2 i morgon, mycket på grund av att Villa kanske kommer att spela 4-3-3 och att vi har ett par backar borta i morgondagens match. Tror ändå att vi kan vinna mittfältsmatchen mot Villa, där alla våra mittfältare är i kanonform för tillfället.

Hur det än går i morgon så kommer vi att ligga kvar på 8:e plats, men en ny seger skulle ju definitivt stärka oss inför nästa veckas derby mot Arsenal borta och drömmen om europa skulle komma ännu ett steg närmare. Vad som talar för Charlton är att vi bara förlorat 1 av de senaste 14 matcherna och att vi inte förlorat hemma sedan slutet på september. Hade vi haft alla spelare tillgängliga hade jag stenhårt trott på seger, men nu är jag lite mer tveksam. Tippar dock med hjärtat och matchen Charlton-Aston Villa slutar 2-0 efter mål av Kevin Lisbie och Claus Jensen.

Trolig laguppställning

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-02-21