Inför matchen Bolton - Charlton

Premier League: The Valley , Lör 14 Sep kl 16:00

I helgen hälsar vi PL bästa lag Arsenal välkommna till The Valley, men om vi får som vi vill så kommer vi att lugga dem på poäng och kanske spräcka deras svit på 44 matcher i rad att ha gjort mål. När Charlton är ena parten så vet man aldrig hur det kommer att gå, för i år har vi gjort ett par mycket bra matcher och två riktiga bottennapp mot Spurs och senast mot Aston Villa.

Nu stöter vi på ett lag som har stora ambitioner att bli bäst i Europa och det kan de mycket väl bli, för titta vilket kanonlag de ställer på benen. Har själv haft nöjet att se tre av Arsenals PL matcher i år och det har varit en fröjd att se den positiva fotbollen de presterat. Det är inga dussinlirare de skickar in på banan direkt, utan bara titta på sådana spelare som fransmännen Wiltord och Henry! Det handlar ju om kvalitet och direkt världsklass på dessa spelare och kryddar man sen detta med Sol Campbell,Ashley Cole och Dennis Bergkamp så förstår alla fotbollsälskare att vi ställs inför en svår nöt att knäcka denna lördag. 

Vad är det då som talar för ett lag som Charlton denna eftermiddag ??? Vi har vunnit mot Arsenal förr, senast förra säsongen på Highbury med 4-2, i en match som i och för sig hemmalaget lika väl kunde varit vinnare i med ett par mål men som Charlton vann. Sen vann Arsenal returmötet på The Valley med 3-0 och ökade på sin förlustfria svit som nu är uppe i 26 matcher och även om Charlton varit mycket upp och ner denna säsongen så är man inte ofarliga.

Man har i Dean Kiely en av PL absolut bästa målvakter och om backlinjen kan hålla stången denna match så finns det gott hopp om hemmapoäng. Där finns det både rutin i Powell och Rufus och ungdomlig entusiasm i ytterbacken Luke Young och Jon Fortune som gillar att vara med när Charlton anfaller. Mittfältet leds av en dansk general vid namn Claus Jensen som om han får utrymme kan dominera en match totalt , troligtvis kamperad av arbetsmyran Chris Bart-Williams. Ytterspelet kommer bulgaren Radostin Kishishev och troligtvis vår egen Jesper Blomqvist att sköta och längst fram kommer ännu en svensk i Mathias Svensson och Jason Euell att stånga sig blodiga mot 500 kg Arsenal försvar.

Men kan vi bara komma upp i den spelkvalitet som vi haft mot Chelsea (trots förlust), Bolton och West Ham så är jag ganska övertygad att vi kan skaka kusinen från norr. Vi måste gå efter parollen en för alla, alla för en (valtider nu !) och försöka vinna över kanonerna genom ett 100% lagarbete, för om man går igenom spelare för spelare så har vi inte en chans. Men för att hitta lite optimistiska tankar så kollade jag in matchresultaten i veckan och hittade ( Man U-Bolton 0-1 och Liverpool-Birmingham 2-2) så visst har vi en chans att skaka Arsenal och Charltonredaktionen är enhälliga när de tippar att matchen slutar 1-0 inför ett slutsålt The Valley och om det nu skulle slå in, så ryker det några rekord en lång väg, men vi behöver och kommer förhoppningsvis att ta vår första vinst på hemmaplan i år. 
 

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-09-13.